Tæt på grædefærdig: Etape Bornholm 2020 er aflyst

Tæt på grædefærdig: Etape Bornholm 2020 er aflyst
3. etape i Almindingen. Foto: Allan Rieck
| ABONNENT | 6. APR 2020 • 20:52
Af:
tommy-kaas
| ABONNENT
6. APR 2020 • 20:52
– Jeg vil ikke sige, at jeg er grædefærdig. Men det er tæt på.

Sådan siger Claus Clausen, formand for Viking Atletik, der blandt meget andet står bag den store løbeuge Etape Bornholm i uge 30.

Regeringen har mandag aften forlænget sit forsamlingsforbud til og med august, og det sætter efter alt at dømme en stopper for det store fem dage lange motionsløb med 2.500 løbere.

– Det er et halvt års spildt arbejde, siger Claus Clausen om den markedsføring og de investeringer, der er foretaget.

– Men lad os lige understrege, at det vigtigste må være at få styr på smittespredningen. Så selv om det her er ærgerligt for os – og for hele Bornholm – så forstår jeg til fulde de skridt, man tager nu, siger Claus Clausen.

Viking-formanden anslår, at klubben går fra et overskud på godt en million til en udgift på op mod 500.000 kroner på grund af den tabte omsætning hen over sommeren.

– Men vi skal nok klare den i år, siger Claus Clausen.

– Det bliver straks værre, hvis en anden bølge også kommer til at forstyrre tingene næste år, men lige nu tror jeg på, at vi som klub kommer gennem det her.

Viking Atletik skal også til at sætte gang i byggeri på Torneværksvej i Rønne og har både lavet byggekontrakter og fået lånegarantier. Claus Clausen fastslår, at den nye melding fra regeringen ikke rykker ved planerne på Torneværksvej.