Markering af 75-året for russernes bombardement er udsat

Markering af 75-året for russernes bombardement er udsat
Hjørnet St. Torvegade og Sletten, nu Storegade - et af de områder i Rønne, som det gik hårdest ud over ved det russiske bombardement 7. og 8. maj 1945. Nexø Museums billedsamling
| 1. APR 2020 • 11:34
Af:
tommy-kaas

1. APR 2020 • 11:34
Bornholms Regionskommune har sammen med Bornholms Museum været i gang med at planlægge en markering af 75-året for det russiske bombardement af Bornholm den 7. og 8. maj i 1945. Arrangementet skulle have fundet sted den 8. maj, men planlægningen sættes nu i bero, og markeringen udsættes til et senere tidspunkt.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelsen.

– Årsagen er den fortsatte mulighed for smittespredning ved at samle mange borgere på et mindre område, fortæller kommunen.

– Det giver ikke mening at invitere bornholmere og gæster til et arrangement i begyndelsen af maj 2020, sådan som situationen er, lyder det fra borgmester Winni Grosbøll (S) i pressemeddelelsen.

– Selv med en langsom tilbagevenden til et normalt samfund i ugerne efter påske, vil det være mærkeligt at planlægge et arrangement, som måske flere hundrede mennesker ville have deltaget i, siger borgmesteren.

Bornholms Regionskommune og Bornholms Museum vil i stedet afvikle en markering på et senere tidspunkt, enten i 2020 eller i april 2021, hvor det så vil være 75 år siden, at de russiske soldater forlod Bornholm, oplyser kommunen.