Et guldbryllup ud over det sædvanlige: Selv bussen dyttede, da den kørte forbi

Et guldbryllup ud over det sædvanlige: Selv bussen dyttede, da den kørte forbi
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 1. APR 2020 • 22:17
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
1. APR 2020 • 22:17
– Det har været en oplevelse ud over det sædvanlige, og det blev en dag, vi vil huske, siger Hanne Pedersen.

Hanne og Carsten Pedersen, Nybrovej i Østerlars, holdt guldbryllup i torsdags, og de havde på grund af coronakrisen regnet med, at det ville gå meget stille af.

– Vi vidste, at vores børn havde planer om et morgenarrangement, som man jo har ved guldbryllup og sølvbryllup. Men vi havde aflyst det hele. Men vores ene søn, der bor her på Bornholm, og hans kæreste havde alligevel lavet en fin æresport til os, og klokken 7.30 stod de og sang for os, fortæller Hanne Pedersen.

Kun de to?

– Ja. De var kun de to. Men så havde de lavet en videosammenkomst, så vi havde vel 30 andre med på linjen. Vi prøvede at koordinere lidt og synge samtidig. Men det var lidt svært. Vi kunne se dem allesammen i små felter på skærmen. Det var godt tænkt, og det var rigtig sjov, roser Hanne Pedersen.

Kaffe i haven

– Vi drak morgenkaffe i haven, for solen skinnede fra om morgenen, og vi var i haven hele dagen. Gæsterne kom og gik. Det var helt afpasset, uden at det var arrangeret, så vi ikke på noget tidspunkt var over 10 samtidig. Det var familie, venner og naboer, der kom for at hilse på og ønske tillykke. Der kom gæster helt frem til klokken 17, da det begyndte at blive koldt.

– Vi var helt overvældede over, at dagen blev så god som den blev, siger Hanne Pedersen.

– Vores søn havde sat flag op og malet et skilt og sat op ude ved vejen og skrevet "Guldbrudeparret" og skrevet "dyt".

Der stod også i Rytterknægten, at "der vil være rig mulighed for at dytte, når enhver kører forbi. Det er gratis, næsten lovligt og festligt".

– Ja, og dyttede, det gjorde de sandelig. Der foregår ikke så meget på Bornholm i øjeblikket, så selv bussen dyttede, da den kørte forbi, griner Hanne Pedersen.

Festen holdes i juli

Der bliver inviteret til stor guldbryllupsfest i juli:

– Så håber vi, at det er normale tider igen. Der vil vi samle dem allesammen. Vi bliver nok omkring 60. Vi holder festen i Nyker Forsamlingshus, for der holdt vi også festen, da vi blev gift, fortæller Hanne Pedersen.

Hvordan er jeres hverdag ellers i denne tid?

– Vi bor ude på landet. Vi passer min gamle mor på over 90, og vi holder os lidt for os selv. Vi handler i brugsen og undgår ellers at tage for meget rundt, siger Hanne Pedersen, der mener, at det ikke kun er af det onde, at vi i disse dage bliver nødt til at stoppe lidt op.

– Vi tænker måske over nogle ting, hvor vi ellers bare "futter" af sted, siger Hanne Pedersen.