Erhvervsfond får ny formand: Vi skal turde tro på fantastiske ideer

Erhvervsfond får ny formand: Vi skal turde tro på fantastiske ideer
Charlotte Rønhof er ny formand for Bornholms Erhvervsfond. Eget foto
| 31. MAR 2020 • 14:31
Af:
tommy-kaas

31. MAR 2020 • 14:31
Charlotte Rønhof, tidligere underdirektør i Dansk Industri, er ny formand for Bornholms Erhvervsfond.

Hun er indstillet til posten af Bornholms Erhvervsråd og udpeget af erhvervsminister Simon Kollerup. Hun afløser den 1. april Anne Birgitte Lundholt, der har været formand siden 2008.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

– Bornholms Erhvervsfond arbejder for at stille mest mulig risikofyldt kapital til rådighed for bornholmske iværksættere og virksomhedsledere i situationer, hvor banker ofte står af, og egenfinansiering kan være en stopklods for projektets udvikling. Det er et arbejde, der gerne skal bidrage til flere arbejdspladser på Bornholm – og dét arbejde glæder jeg mig til at være en del af, siger Charlotte Rønhof ifølge pressemeddelelsen.
 

Takker af med vemod

Anne Birgitte Lundholt stopper på posten som formand for Bornholms Erhvervsfond efter 12 år i fonden.

– Bornholm lå ned midt i finanskrisen, det så sort ud og vi tabte penge på udlån. Siden er meget sket, og Bornholm er blomstret helt fantastisk, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

– Jeg har virkelig nydt at arbejde med øen i så mange år og se, hvordan I lokale har forvandlet ’udkant’ til ’sprudlende vækst’. Det er med vemod, at jeg takker af, for jeg har elsket dette arbejde. Men nu er det tid til at nye kræfter kommer til, og jeg ønsker den nye formand og den øvrige bestyrelse alt det bedste, siger Anne Birgitte Lundholt.

 

– På den ene side skal pengene ikke formøbles væk hurtigst muligt, men vi skal heller ikke være så restriktive, at pengene ikke kommer ud og lever – for dét er jo hele formålet. Vi skal turde tro på fantastiske ideer og dér tage gennemresearchede og kalkulerede risici, siger Charlotte Rønhof.

Nye ansigter

Charlotte Rønhof bidrager til arbejdet i Bornholms Erhvervsfond med mere end 25 års erfaring inden for organisationsarbejde, politisk interessevaretagelse, forsknings-, undervisnings, og innovationspolitik.

Hun glæder sig til at møde den øvrige bestyrelse og de to nye medlemmer, Christina Dideriksen, chef i Bornholms Lufthavn, og Merete Friis, souschef i udlånsafdelingen i Vækstfonden, fortæller hun i pressemeddelelsen.