Krisen kom på det værst tænkelige tidspunkt for Kadeau

Krisen kom på det værst tænkelige tidspunkt for Kadeau
Renoveringen af Kadeau i Vestre Sømark var i gang inden konkursen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 31. MAR 2020 • 14:58
Af:
tommy-kaas
| ABONNENT
31. MAR 2020 • 14:58
Alt var lagt på skinner. Der var kurs mod et rekordår. Der var ryddet op i underskudsgivende forretninger, og sæsonen 2020 skulle til at gå i gang.

Men så kom coronakrisen og væltede det hele. Koncernen bag den hæderkronede michelinrestaurant Kadeau med en stjerne i Sømarken og to i København er begæret konkurs. Det har en enig bestyrelse og ejerkreds besluttet.

– Det er ikke forsvarligt at drive videre, uddyber direktør Magnus Klein Kofoed over for Bornholms Tidende.

Han giver udelukkende coronakrisen skylden. Den faldt på det værst tænkelige tidspunkt for en sæsonrestaurant, påpeger Magnus Klein Kofoed, for der er på det her tidspunkt af året ikke nogen reserver at tære på.

Omkring 80 medarbejdere mister deres job. Endnu flere, som skulle have arbejdet for Kadeau i de kommende måneder, står nu uden planer på jobfronten.

Og der er ikke andre steder at gå hen, for alle de andre restauranter er også lukkede – i hele verden.

– Vi er hårdt ramt. Alle ejere, alle ansatte, alle, der er tilknyttet den her familie, siger Magnus Klein Kofoed.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der ligger af gæld i selskabet – hvem der kommer til at mangle penge som følge af konkursen.

Ifølge køkkenchef og partner Nicolai Nørregaard er der dog ikke et stort antal små kreditorer – som eksempelvis leverandører af kød eller grønt – der står med ubetalte fakturaer.

– Lige nu er fokus på at lukke alt ned, siger Magnus Klein Kofoed.

– Hvad der så skal ske, må tiden vise.

Forfærdeligt og uvirkeligt

Nicolai Nørregaard kalder det forfærdeligt og helt uvirkeligt. Han har sammen med vennerne Rasmus Kofoed og Magnus Klein Kofoed arbejdet på Kadeau i 13 år, men selv om det hele lige nu ser sort ud, så ser han lyst på fremtiden.

– Vi må gøre alt, hvad vi kan for at komme på fode igen, siger Nicolai Nørregaard.

– Vi må kigge på de enheder, vi har, og så må vi se, hvad vi kan løfte, lyder det fra køkkenchefen.

– Og så håber vi på en ny start, hvor vi måske kan komme endnu tættere på den oprindelige idé.

Kadeau-koncernen har fem restauranter, som under coronakrisen mistede al omsætning over en nat.