Du kan påvirke planerne for Grønbechs Hotel

Du kan påvirke planerne for Grønbechs Hotel
Grønbechs Hotel. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. MAR 2020 • 06:48
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
25. MAR 2020 • 06:48
Ejerne af Grønbechs Hotel i Allinge vil udvide hotellets gule bygning på hjørnet i Vinkelstræde med en ekstra etage og en tagterrasse. Udvidelsen vil imidlertid langt overstige det tilladte antal etager i området, og også byggeprocenten vil blive så høj, at kommunalbestyrelsen skal give en dispensation i form af et såkaldt kommuneplantillæg.

Når sådan en situation opstår, skal politikerne ifølge Planloven bede om, at borgerne kommer med idéer og forslag, der kan kvalificere deres beslutning. Den høring finder sted lige nu og frem til 2. april 2020.

– Før kommunalbestyrelsen beslutter, om der skal udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, vil kommunalbestyrelsen gerne have dine idéer og forslag til planlægningen for området, lyder det i en opfordring på Bornholms Regionskommunes hjemmeside.

I alt fire etager

Kommunen ridser hotelejernes ønske op i et såkaldt debatoplæg:

– Den ønskede bebyggelse vil være på fire etager inklusive tagterrasse. Bebyggelsen vil få en højde på ca. 10 meter. Den nuværende bebyggelsesprocent er 117 ifølge BBR, og det vurderes, at udvidelsen af bygningen vil bringe bebyggelsesprocenten op mellem 130 og 150, står der i debatoplægget.
 


Den gulmalede del af Grønbechs Hotel skal måske udvides med en ekstra etage og en tagterrasse, så bygningen vokser fra to til fire etager.

Tegning fra Bornholms Regionskommunes sagsfremstilling

 

Kommenter på nettet

Ønskerne strider imod reglerne for bebyggelse, når det kommer til antallet af etager og bebyggelsesprocent. Højden falder inden for reglerne.

– Den gældende kommuneplans rammebestemmelse er i dag max. 2,5 etager, en bebyggelsesprocent på 85 og en maksimal bygningshøjde på 11 m, skriver kommunen, der understreger, at dispensationen kun vil gælde for præcis den matrikel, hotellet ligger på.

Har du bemærkninger, kan du komme med en kommentar ved at finde sagen under "Høringer" på Bornholms Regionskommunes hjemmeside, brk.dk. Du kan også sende bemærkninger med post til: Bornholms Regionskommune Ullasvej 23, 3700 Rønne. På brevet skal der stå: "mrk. Indkaldelse af ideer og forslag, Grønbechs Hotel".