Arkivfoto: Allan Rieck

OL udskudt – hvornår reagerer Folkemødet?

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har i samråd med Japan, som skulle være vært, valgt at udskyde OL til engang i 2021. Legene skulle have fundet sted i Japan fra den 22. juli til den 9. august i år.

Det får dog ikke umiddelbart organisationen bag Folkemødet, som er planlagt til at finde sted i Allinge den 11.-14. juni, til at ændre på planerne.

– Der er ikke noget nyt, siger kommunikationschef på Folkemødet Pelle Nybirk, som i den senere tid har fået stillet spørgsmålet gang på gang: Bliver Folkemødet til noget i år?

– Vi ser stadig tiden an og følger udviklingen, fortsætter han.

Jeg vil ikke stå og sige,
at vi beslutter det
om en uge,  eller to
eller tre uger.
Pelle Nybirk,
kommunikationschef
på Folkemødet

– Der er stadig 11 uger til, at Folkemødet er planlagt til at finde sted, og der er ingen, der ved, hvordan situationen ser ud til den tid. Statsministeren, Mette Frederiksen, sagde også under pressemødet i Statsministeriet mandag, at vi stadig ikke har set effekterne af de tiltag, der blev indført for snart to uger siden. Derfor synes vi også, det er for tidligt at beslutte sig endnu. Men omvendt har vi selvfølgelig ikke tænkt os at afvikle Folkemødet, hvis det er sundhedsmæssigt uforsvarligt.

Men gør det indtryk på jer, når OL bliver udskudt?

– Ja, selvfølgelig gør det indtryk, også at EM i fodbold blev udskudt. Men det er jo nogle megainternationale begivenheder, hvor flere hundrede lande deltager. Så er Folkemødet langt mere nationalt, og er der kommet godt styr på Covid-19 i juni måned, og meldingen fra myndighederne lyder, at vi sagtens kan holde det, så ville det være ærgerligt ikke at gøre det.

Kunne man forestille sig, at jeg om et stykke tid ringer til dig, og du svarer: Jamen, der er fire uger til Folkemødet, vi kan ikke tage beslutningen endnu?

– Dét tør jeg ikke svare på. Men lige nu og her følger vi situationen. Vi har også lovet, at vi vil melde rettidigt ud, hvis vi aflyser Folkemødet, og rettidigt er nok oppe til fortolkning …

Hvad er din egen fortolkning?

– At det er for tidligt endnu, og jeg vil ikke stå og sige, at vi beslutter det om en uge, eller to eller tre uger. Vi må se, hvordan det udvikler sig.

Jeg får dig ikke til at nævne en skæringsdato for, at dér skal I senest tage beslutningen?

– Nej, det gør du ikke.

De håber

Men kan du fornemme, hvordan organisationerne, partierne og så videre forholder sig til det?

– Der er selvfølgelig mange, der spørger om præcis det, du spørger om – bliver det til noget eller ej? Men vi har ikke endnu haft nogen, der har meldt fra, og jeg tror egentlig, at alle følger udviklingen og håber, de kan få lov at lave folkemøde, siger Pelle Nybirk.

Hvad har I af udenlandsk deltagelse ved Folkemødet?

– Vi havde sidste år repræsentanter fra 10-11 ambassader, og dertil kommer jo nogle til forskellige internationale scener og gæster. Men det er ikke noget, der er i nærheden af at være det samme som de store sportsbegivenheder.

Pelle Nybirk påregner, at Folkemødet efter påske løbende vil melde mere ud om, hvad der kommer til at ske, oplyser han.

Pelle Nybirk.