Folkemødet bliver ikke gennemført i 2020, blev det besluttet fredag d. 3. april. Foto: Berit Hvassum

Andre events aflyser – Folkemødet holder fast

Årets folkemøde i Allinge skal ifølge planen finde sted 11. til 14. juni. Og den plan holder Folkemødet fast i.

Dermed går den politiske festival imod en tendens, der viste sig i løbet af ugen. EM i fodbold og andre store begivenheder, der ligger i samme periode som Folkemødet, blev i ugens løb aflyst på grund af corona-krisen. Men folkemødets kommunikationschef, Pelle Nybirk, fortæller, at folkemødesekretariatet læner sig op ad myndighedernes anbefalinger, og at arbejdet med årets folkemøde i Allinge fortsætter.

– Vi arbejder videre på, at der er et folkemøde her i 2020. Som alle andre følger vi selvfølgelig udviklingen, men vi fortsætter arbejdet – nu bare fra hver vores hjemmearbejdsplads, fortæller Pelle Nybirk.

Han bemærker, at andre store begivenheder kræver længere tid med fysiske forberedelser end Folkemødet. Allinge er reelt ikke fyldt med håndværkere og arbejdsmænd i mange dage op til den politiske festival.

 

Aflyst – aflyst – aflyst

Europamesterskaberne i fodbold er på grund af coronakrisen udskudt til sommeren 2021. Åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet på Stadio Olimpico i Rom skulle have fundet sted 12. juni i år.

Årets udgave af den britiske musikfestival Glastonbury Festival, er ligeledes blevet aflyst. Festivalen skulle have fundet sted 24.-28. juni og have 200.000 gæster.

Den store københavnske gadefest Distortion er også coronaramt. Den skulle den have fundet sted 3.-7. juni, men er nu blevet udsat til at løbe af stablen 26. til 30. august.

 

Deltagere skal vide hvor Folkemødet står

Den bastante udmelding fra Folkemødesekretariatet skal give deltagerne i den politiske festival et klart billede af, hvordan Folkemødet selv vurderer situationen.

– Vi får henvendelser fra både gæster og arrangører, der spørger og vil høre status. Derfor har vi meldt ud og siger, som vi siger. Folk skal kende vores planer og tanker. De er, at vi arbejder mod et folkemøde i 2020, siger Pelle Nybirk.

Team Bornholm: Ikke mange henvendelser

Hos Team Bornholm, der formidler overnatning til turister, har corona-krisen også ført til henvendelser fra folkemøde-deltagere. Men der har ikke været mange, og desuden er det nu for sent at afbestille bookinger, der ligger under Folkemødet. Det fortæller Rasmus Lund, medejer af Team Bornholm.

– Vi har ikke fået ret mange henvendelser om Folkemødet. Det er ret begrænset. Når folk kontakter os, er det vedrørende bookinger omkring påsken og de efterfølgende uger i april, fortæller Rasmus Lund.

Hans vurdering er, at Folkemødet også vil blive gennemført i år.

– Vi har stærk tro og håb på, at Folkemødet fastholdes – der er jo stadig mere end to måneder til. Meget har overrasket os i det her forløb, men jeg tror, at Folkemødet stadig vil blive afviklet.