Fra fredag d. 20.marts er det ikke længere muligt at få taget en synsprøve hos sin optiker. Foto: Optikerforeningen

Sundhedsstyrelsen: Optikere skal også trappe ned – nogle lukkede i dag

Fra og med i morgen, fredag, må optikere kun behandle øjenpatienter, der har et kritisk behov.
Forbuddet mod andre former for behandlinger ventes at vare frem til udgangen af juni, meddeler Optikerforeningen.

Sundhedsstyrelsen indskærpede torsdag, at optikere er underlagt samme begrænsninger som tandlæger og fysioterapeuter i kampen for at undgå yderligere spredning af covid-19.

Reglerne betyder, at optikere ikke må udføre synsundersøgelser eller kontaktlinsekontrol. Dog vil kunderne og patienterne altid have mulighed for at få løst kritiske problemer – for eksempel i tilfælde af ødelagte briller eller generende kontaktlinser. Man vil fortsat kunne hente briller, kontaktlinser eller købe kontaktlinsevæske, fastslår Optikerforeningen.

”Det er drastiske tiltag, som vil få betydning for mange menneskers syn, men i den nuværende situation med coronavirus-epidemi må vi gøre alt for at beskytte både kunder, patienter og personale,” siger direktør i Optikerforeningen, Per Michael Larsen, i en pressemeddelelse.

Det er op til de enkelte optikforretninger, i hvilket omfang, de vælger at holde åbent de kommende måneder. I Rønne og Aakirkeby såvel som i resten af landet valgte Profil Optik i går helt at lukke kædens butikker som konsekvens af Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer.

Landets tandlæger blev underlagt tilsvarende begrænsninger i forgårs. Også tandlægerne skal nøjes med nødvendige behandlinger og undlade almindelige tandeftersyn de kommende tre måneder.