Aftale til 100 milliarder: Selvstændige får kompensation som privatansatte

Folketingets partier er enige om, at selvstændige får lønkompensation som privatansatte. Der gives mulighed for lån på op til 60 milliarder kroner.

Det er en af de mange elementer i den lynaftale til gavn for erhvervslivet, som partierne har lavet på under et døgn.

– Når man tager lånedelen med, prioriterer vi i omegnen af 100 milliarder kroner.

– Folketinget sender et utvetydigt signal om, vi er parat til at tage alle nødvendige skridt for at få Danmark igennem coronavirussen, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Regeringen fremlagde sine seneste tiltag for at hjælpe erhvervslivet onsdag. Der blev forhandlet det meste af natten for at få aftalen på plads.

– På Christiansborg er de daglige politiske uenigheder for en tid lagt til side.

– Jeg er stolt over at kunne fortælle, at samtlige Folketingets partier i nat har forhandlet en omfattende og robust hjælpepakke på plads, siger Wammen.

Se fakta om hvem der støttes her.

V: Folkestyret når det er bedst

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen siger, at Folketinget nu “forpligter sig på at gøre det, der skal til” for at holde hånden under danskernes arbejdspladser:

– Det er vigtigt, at små selvstændige, freelancerne og dem, som ikke er lønmodtagere også får dækket deres omkostninger. Det er en aftale, som sikrer, at store virksomheder kan få deres likviditet sikret. Det er Folkestyret, når det er bedst. Vi har lyttet til hinanden og lavet en stærk hjælpepakke, siger Jakob Ellemann-Jensen.

100 procent i kompensation

Virksomheder, som er ramt af forbud og må lukke på grund af coronaudbruddet, kan få kompensation på 100 procent af de faste udgifter, viser den politiske aftale blandt andet.