Arkivfoto: Sarah Ahrens

Sådan skal fødsler foregå under epidemi: Hurtig udskrivelse og højst én pårørende

For at beskytte personalet og patienter mod covid-19 indfører Bornholms Hospitals nye regler i forbindelse med fødsler og jordemoderbesøg.

Kun én pårørende må være til stede under fødslen besøg på hospitalet, børn skal blive hjemme, hjemmefødsler tillades ikke, og opholdet efter fødslen skal ikke vare længere end nødvendigt.

“I denne tid er vi som alle andre hospitaler nødt til at skære ned for besøgene på hospitalet – også i forbindelse med graviditet og barsel. Derfor beder Bornholms Hospital om at forståelse for, at vi er nødt til at skærpe besøg og deltagelse ved fødsler” skriver hospitalet indledningsvist i en pressemeddelelse, hvor de nye tiltag præsenteres.

  • De gravide må tage én person med til jordemoderkonsultationer, skanning og fødsel – ingen børn.
  • Én pårørende kan være med til fødslen og eventuelle barseldage på hospitalet
  • Set i lyset af situationen med coronaepidemien er det desværre ikke muligt at modtage barselsbesøg på hospitalet, ligesom Bornholms Hospital vil opfordre til hurtig udskrivelse efter fødslen.
  • Ingen hjemmefødsler

“Vi håber på forståelse i denne særlige situation og ser frem til at hjælpe nye bornholmere til verden,” skriver Bornholms Hospital, hvor der årligt tages imod cirka 300 nye bornholmere.

Færre vordende forældre ventes i første omgang at mærke restriktionerne, da hospitalet i marts kun forventer ti fødsler. Til sommer ser der til gengæld ud til at blive travlt med 90 fødsler på tre måneder, fortalte den ledende jordemoder i forrige uge til Bornholms Tidende.