Birger Rasmussen. Foto: Berit Hvassum

Ældre Sagen: Man risikerer at gøre mere skade end gavn

Med flere tusinde medlemmer på Bornholm kan Ældre Sagen potentielt stille med en masse frivillige, som kan foretage indkøb og andre nødvendigheder for ældre, som af helbredsmæssige årsager bliver nødt til at isolere sig i disse tider, hvor coronavirus har ændret hverdagen i Danmark fundamentalt.

Men det gør Ældre Sagen Bornholm ikke, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Det fortæller formand Birger Rasmussen

– Så må vi se, hvordan situationen udvikler sig, om der skal foretages et eller andet ekstraordinært. Der er nogle praktiske ting, vi skal have løst omkring indkøb og sådan noget, men der har jeg talt med kommunen om, hvordan vi eventuelt kan være sikre på, at dem, der har behov for indkøb, stadig får gjort de indkøb, siger formanden, som er i løbende kontakt med regionskommunen og borgmester Winni Grosbøll.

Bære smitten rundt

Som lokalformand for Ældre Sagen har han aftalt med borgmesteren, at hvis der opstår et behov, og hvis der er noget, der skal ændres på, så kommer det fra kommunen, ikke fra Ældre Sagen.

– Den vej rundt er vi sikre på, at vi ikke gør mere skade end gavn ved at være i kontakt med nogle, som vi ikke burde være i kontakt med, siger Birger Rasmussen.

I første omgang har han og Ældre Sagen lagt vægt på at få meldt ud, at man skal undgå kontakt, især med de svageste ældre.

– Vi skal være meget opmærksomme på, at vi ikke er årsag til, at der kommer smitte ind på vores plejecentre. Det vil ikke være til at bære. Vi er nødt til at forholde os til, at det vigtigste er, at vi ikke bærer smitten rundt, lyder det fra Ældre Sagen Bornholms formand.

Om en uges tid

Indtil nu har det fungeret ret gnidningsløst, men som han siger, så er det stadig en ret ny situation, at folk så vidt muligt skal undgå at have fysisk kontakt med hinanden.

– Så må vi se, når det har virket en uges tid, om vi skal tage ekstra forholdsregler, eller om der er nogle andre ting, vi skal lave om på, siger Birger Rasmussen.