Høstet korn afleveres til terminalen på Rønne Havn. Arkivfoto: Berit Hvassum

Landbrugets travleste dag på Rønne Havn nogensinde

Den 12. august 2019 er for det bornholmske landbrug en helt speciel dag.

Det kunne Henrik Kløve, detaildirektør i DLG Øst, berette, da DLG mandag holdt valg- og regnskabsmøde på Bornholm, oplyser en pressemeddelelse fra selskabet.

Andelstanken lever
i bedste velgående
på Bornholm.
Henrik Kløve, DLG

Detaildirektøren ser stadig tilbage på den specielle dag med stor glæde, for den dag modtog DLG 3.000 tons korn fra høsten, og samtidig blev der lastet et skib med 2.200 tons rapsfrø samt en kalkbåd med 2.300 tons i lasten.

– Vi har aldrig før haft så stor aktivitet i Rønne på en dag, som vi havde den 12. august 2019, så det er en dag, der stadig bringer smilet frem. Aktiviteten på havnen i Rønne er et bevis på, hvordan det overskud, vi har af korn på Bornholm, sendes ud på det internationale marked, siger Henrik Kløve i meddelelsen, som også fortæller, at Landbrugsselskabet DLG udlodder 1,7 millioner kroner til de bornholmske landmænd efter den høsten i 2019.

Det går også godt på DLG’s bornholmske foderfabrik, hvor der i år er produceret 30.000 tons foder, oplyser pressemeddelelsen:

– Det er utroligt glædeligt, at der er så stor opbakning fra de bornholmske landmænd til foderfabrikken. Det viser med al tydelighed, at andelstanken lever i bedste velgående på Bornholm, siger Henrik Kløve.

Efter en årrække med frasalg, er DLG’s store fokus i de kommende år i høj grad på det danske hjemmemarked. Dels åbner koncernen sit nye hovedkontor i Fredericia den 1. juli 2020, dels annoncerede DLG en ny strategisk retning for den danske forretning – kaldet “Fremad DLG”.

Koncernen gennemfører en større organisationsændring i Danmark. Det skal sikre et større kundefokus og derigennem skabe et fundament for fremtidig vækst og indtjening.

Valg til bestyrelsen

På mandagens møde var der også valg til DLG’s lokale bestyrelse, hvor to af medlemmerne sidder i DLG’s repræsentantskab. Lars Tolstrup, der er mangeårigt medlem af DLG’s repræsentantskab, blev genvalgt, mens Lars-Ole Hjorth-Larsen, der er formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer, blev valgt til repræsentantskabet for første gang.