Else Marie Bukdahl. Foto: Torben Glarbo

En verdensdame besøger kunstmuseet

I forbindelse med visningen af Torben Glarbos anmelderroste film “Verdensdamen Else Marie Bukdahl” på Bornholms Kunstmuseum søndag den 8. marts besøger hovedpersonen, dr. phil. Else Marie Bukdahl, museet, hvor man kan se hende i dialog med Clement Kjersgaard.

Efterfølgende kan man opleve Kjersgaard holde foredrag om de næste 25 års verdenshistorie.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse, som fortsætter:

“Belæst, berejst og begejstret”. Det er blot nogle få af de adjektiver man kan sætte på dr. phil. Else Marie Bukdahl. Derfor har hun fortjent et portræt, og derfor har Torben Glarbo haft blik for at male det med sit kamera.

Filmen handler om Bukdahls liv og virke i Danmark og udlandet, ikke mindst hendes mangeårige centrale placering og indflydelse på den danske kunstscene, som rektor for Det kongelige Danske Kunstakademi igennem 20 år og som mangeårigt medlem af Ny Carlsbergfondet. Hun er desuden medlem af Videnskabernes selskab og sidder i talrige bestyrelser og fonde.

I filmen mødes hun med nogle de største danske billedkunstnere i vor tid, blandt andre Bjørn Nørgaard og Hein Heinsen.

Der bliver rig mulighed for at få uddybet filmens pointer om billedkunstens udtryk og betydning p.t. gennem spørgsmål fra publikum.

Clement Kjersgaard er kendt som en skarp debattør fra DR og er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Som 16-årig blev han optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste Filosofi, Politik og Økonomi.

I 2002 grundlagde han tidsskriftet RÆSON, som han stadig udgiver. Han har modtaget Berlingskes Journalistpris og er udnævnt af fagbladet Journalisten til Danmarks mest magtfulde journalist og modtog i 2011 Publicistprisen.

Clement Kjersgaard. Pr-foto