Foto: Berit Hvassum

Legedags-veteraner overtager ledelsen i Nyker IF

Der blev grædt mange tårer, da Nyker IF sidste år måtte erkende, at det var slut med Store Legedag – det spektakulære truckershow, der gennem 15 år trak et talstærkt publikum til den lille by med 400 indbyggere.

En af dem, der græd mest, var Mathias Larsen, formand for Initiativudvalget. For det var ham, der sidste år måtte lukke og slukke med et brag af en fest for de 150 frivillige, der ligesom han havde viet årevis af deres liv på at stable det gigantiske truckershow med hundredvis af udstillede lastbiler og landbrugsmaskiner på benene.

– Det var en tom følelse, jeg stod med, da det var slut, indrømmede Mathias Larsen, da han lørdag afgav sin sidste beretning som afgående formand for det nu nedlagte Initiativudvalg.

Aktiv i 47 år

24-årige Mathias Larsen blev fulgt af klapsalver, da han vendte tilbage til sin stol i Nyker IF’s nyrenoverede klubhus. En halv time senere viste det sig imidlertid, at den unge mand, der i mellemtiden er blevet færdiguddannet elektriker og far – ikke havde mistet lysten til at sætte sit enorme organisatoriske talent i spil for den lille idrætsforening i Nyker.

Selv om det ikke kom som den store overraskelse for de fremmødte, så var glæden alligevel stor, da Christian Kofoed – en anden legedagsveteran – og Mathias Larsen tog henholdsvis formands- og næstformandskasketten på.

Christian Kofoed, 51, har spillet fodbold i Nyker IF, siden han var fire år gammel og var sammen med Ricky Tranberg med til at arrangere den første Store Legedag i 2003.

Vi bøjer os i støvet

Bjarne Kure, der var dirigent ved lørdagens generalforsamling, gav legedagsholdet rosende ord med på vejen:

– Vi bøjer os i støvet for den indsats, I har gjort. Ikke mindst for Mathias og alle de andre, der var med til at starte Store Legedag op.

Udover Torben Larsen og Erik Deichmann trådte også Mads Petersen og Annette Kjær ud af bestyrelsen, og udskiftningen var derfor komplet, da Torben Severinsen og Julie Hansen trådte ind som henholdsvis kasserer og sekretær.

– Nu vil vi se, om vi kan finde på noget nyt, lød det drilagtigt fra Christian Kofoed, da valget var overstået. Han bærer sammen med den nye bestyrelse rundt på en lille hemmelighed, men mere ville han ikke ud med i lørdags.

– Det er rigtigt, at der skal ske noget nyt i Nyker IF, men vi vil ikke sige noget, før vi har talt med afdelingslederne på torsdag, sagde den nyvalgte formand.

Store Legedag tjente over 15 år 1,2 mio. kr. ind til Nyker Idrætsforening.

• Aktivitetsudvalg (erstatter det tidligere Initiativudvalg):
Carsten Maribo-Mogensen
Bo Sonne
Kasper Stenbye
Afdelingsledere, idræt

• Atletik:
Mathias Larsen og Christian Kofoed (erstatter Torben Larsen)

• Badminton:
Doris Carlsen og Søren Søborg Madsen

• Bordtennis:
Bjarne Kure, Gitte Holm Nielsen, Torben Larsen (erstatter Kurt Rønne)

• Fodbold:
Per Rasmussen, Katja Skov Nielsen og Knud Rasmussen

• Gymnastik:
Lene Neumann Andersen, Torben Severinsen (afløser Mads Petersen som kasserer), Ricky Tranberg og Christian Kofoed

• Petanque:
Bent Vang Jensen og Kaare Hansen

• Minigolf:
Jørn Mogensen, Annette Kaj, Pia og Tom Raun og Ole Pedersen

Øvrige udvalg og poster

• Bankoudvalg:
Kaare Hansen, Kirsten Larsen og Asger Pedersen

• Klubhusudvalg:
Lene Neumann Andersen, Torben Severinsen og Christian Kofoed

• Fanebærer og suppleant:
Lene Neumann Andersen og Ann-Sofie Munk Jensen

• To revisorer og revisorsuppleant:
Svend-Erik Sørensen, Susanne Jensen og Hans Ole Rømer