10 fik medalje: Skydning hjælper udfordrede børn til koncentration

Ti elever fra Kildebakken Specialskole i Tejn fik tirsdag, hver en medalje, fordi de nu har gennemført et længere skydekursus i Østerlars Skytteforening. “Fokus” stod der på medaljerne. Både fordi kurset – som er et landsdækkende DGI-initiativ – hed Fokus, og fordi eleverne lærer at fokusere, når de skal koncentrere sig om at ramme skydeskiven.

Eleverne har ofte svært ved at fastholde deres opmærksomhed ret lang tid ad gangen. Derfor er de 14 tirsdage denne vinter blevet kørt til skytteforeningens lokaler i skydekælderen ved Multihuset i Østerlars. Der er de blevet indført i skydningens kunst af skytterne René Nielsen, Hans Ove Maegård, Bent Knudsen, Charlotte Frederiksen og Michael Jørgensen.

Østerlars Skytteforening startede initiativet sammen med Kildebakken og DGI for to år siden. Det viste sig hurtigt, at det gav mening. Skytterne er glade for at være sammen med eleverne, eleverne hygger sig, og så virker fokus-træningen efter hensigten.

Og noget tyder på, at det virker: Nogle forældre har også fortalt, at de faktisk kan mærke, at deres børn er blevet bedre til at koncentrere sig, efter de er begyndt til skydning.

– Det er et interessant forløb at være den del af. Ungerne koncentrerer sig utroligt meget, når de kommer ind på banen, i forhold til når de venter på at skulle derind. Banen er en lille verden, som de kan koncentrere sig i. Som regel er der kun tre unger og tre hjælpere inde ad gangen, fortæller Michael Jørgensen og bliver suppleret af René Nielsen:

– Når du skyder, kan du straks se, at når du koncentrerer dig om opgaven, så går det fint. Så ved at skyde, lærer de at koncentrere sig bedre, siger René Nielsen.