Foto: Anette Vestergaard

Til daglig chef for 25.000: Nu går han ind i Hallegaard

Kurt Espersen er til daglig chef for 25.000 medarbejdere i sundhedsvæsnet. Som koncerndirektør i Region Syddanmark kan han genkende en ildsjæl, når han ser én, og Bente Johansen og Jørgen Toft Christensen falder helt klart ind under kategorien.

Det appellerer til den tidligere hospitalsdirektør på Bornholms Hospital:

– Det at arbejde med ildsjæle det skaber arbejdsglæde, udvikling og fremdrift. Det er folk der gerne vil skabe udvikling, forbedre arbejdsmetoder, have medbestemmelse. Og når man har ildsjæle på en arbejdsplads, bliver det nemmere at rekruttere nye, siger Kurt Espersen, der pendler mellem jobbet i Vejle og sommerhuset i Listed. Hans kone er praktiserende læge i Klemensker og på Bornholms Hospital.

Sjovt at hjælpe

De to er enige om, at de skal blive gamle på Bornholm. Kurt Espersen er født og opvokset i Rønne, “og de fleste mennesker vender tilbage til deres hjemstavn når de har løbet hornene af sig”. Men han er ikke helt klar over hvad hans rolle skal være på fremtidens Hallegaard.

Nyheden om at Hallegaard sidste år var truet af konkurs fik det dog hurtigt til at stå klart for Kurt Espersen, at Bornholm uden Hallegaard ikke var en mulighed:

– Det ville være forfærdeligt i min optik, hvis der ikke var noget Hallegaard, sagde han, da han torsdag deltog i mødet i Vestermarie.

– Det er omdrejningspunkt for lokale kødproducenter, der gerne vil sikre dyrevelfærd for deres dyr, samtidig med at de leverer kød af høj kvalitet.

Kurt Espersen går nu til hånde for bestyrelsen og den daglige ledelse, når han har tid. Han kan simpelthen ikke lade være.

– Hvis jeg brænder for noget lægger jeg både hjerte og kræfter i det, selv om jeg hverken har forstand på slagteridelen eller pølseproduktion. Det er bare så sjovt at hjælpe og se at produktionen er i gang igen. Det er motivation nok for mig.