Aakirkebys forhenværende isenkræmmer Ivar Bilenberg og tidligere vinhandler i Aakirkeby og chefredaktør Søren Wolff har sat sig for at få Aakirkeby på landkortet med ”Vinlageret Bornholm”. Foto: Berit Hvassum

Wolff og Bilenberg åbner vinlager

Tidligere vinhandler i Aakirkeby og chefredaktør Søren Wolff og byens forhenværende isenkræmmer Ivar Bilenberg har sat sig for at få Aakirkeby på landkortet med ”Vinlageret Bornholm”.

Et vinsalg via e-mail-bestillinger og baseret på Søren Wolffs mangeårige erfaring med  vinhandel, særligt fra hans og hustruen Elly Wolffs 10 år bag disken i ”Bornholms Vinforsyning”, der i 2017 blev solgt fra.

For Ivar Bilenberg var det klart, at skulle det her fungere, skulle Søren ”virkelig være på banen”, som han siger, for selv ved han endnu ikke så meget om vin.

Til gengæld har han årelang erfaring som købmand og handelsdrivende og har en stor kreds af kunder og bekendte fra sin tid i ”Kop & Kande” på Aakirkeby Torv.

– Da vi begge to havde butikker, kom der jo folk fra hele øen til Aakirkeby, fortæller Søren Wolff.

– Og vi vil da håbe, at vi også på den her måde kan få Aakirkeby på landkortet igen, istemmer Bilenberg.

Med Søren Wolffs bekendtskabskreds og mangeårige kendskab til vine og vinhandel, vil der komme folk fra hele øen, mener Bilenberg.

Vinsalg over nettet

Vinlageret vil i første omgang fungere i kraft af et månedligt nyhedsbrev med tilbud på vine, som kunderne kan bestille, og som de derefter selv henter i Søren Wolffs mangeårige lager, som han altså har beholdt.

– Det har den fordel, at der altid er køligt og samtidig ikke bliver for koldt om vinteren, forklarer han.

Her vil der være åbent fredage og lørdage, så man kan også komme spontant forbi og finde vinen til den kommende fest eller aftenens middag.

De to planlægger desuden vinsmagninger i de rustikke, men hyggelige omgivelser, noget som de begge glæder sig til:

– Det er det sociale, kontakten med kunderne, og så sætter det her også fokus på noget andet, ikke?, smiler Ivar Bilenberg og ser på Søren Wolff.

– Min kone Elly og jeg var ellers overbeviste om, at vi skulle fortsætte i vinhandelen, til vi var mindst 80 år, men så begyndte hun at blive træt. Det var, før vi vidste, at hun var syg. Så solgte vi, og så blev vi begge to syge, forklarer Søren Wolff, der selv er ramt af cancer. I 2019 mistede han sin hustru Elly Wolff.

Vin gør glad

– Da Elly og jeg havde Bornholms Vinhandel, hvor folk kom og satte sig om det runde bord, havde vi f.eks. en kunde, der fortalte os, at hun aldrig ville kunne komme hos os, hvis hun ikke havde boet i Aakirkeby. Så havde hun jo skullet køre hjem…, smiler Søren Wolff.

– Der er noget med vin. I min tid som chefredaktør, drak man øl og snaps på de gamle redaktioner. Det endte ofte i uvenskaber og drama. Når man drikker vin, bliver folk for det meste så glade og selskabelige.

At vinsmagningerne på Wolff og Bilenbergs lager godt kan gå hen og blive en hyggelig tilbagevendende begivenhed, kan endnu ikke dokumenteres journalistisk. Den antagelse må læserne selv researche videre på.

Selv er Søren Wolff ramt af den forunderlighed, at han ikke længere kan tåle at drikke rødvin på grund af en cancerbehandling, han for tiden får.

– Det bliver jo nok lidt af en prøvelse til de vinsmagninger, sukker han.

Men han har fundet en liflig Zinfandel rosevin frem i forbindelse med Bornholms Tidendes besøg og drømmer også om at arrangere gourmet middage kun ledsaget af champagne i Vinlageret.

 

Søren Wolff 

og hans nu afdøde hustru Elly Wolff satte ”Bornholms Vinforsyning” på Torvet i Aakirkeby til salg i 2016, efter 10 år bag disken.

Martin Barslund overtog i 2017 vinhandlen, men allerede i 2019 valgte han at rykke til Svaneke, hvor han i øvrigt har startet den økologiske vinhandel Vinøst.

Foreløbig har et sted mellem 200 og 300 potentielle vinkunder fra ”Vinlageret Bornholm” fået det første nyhedsbrev via mail.

Man kan følge vinlageret på facebook.