Preben Mortensen på Rønne Stadion Nord. Foto: Jens-Erik Larsen

Manden bag det hele blev mindet: Vi er dybt taknemmelige

I 1973 tog Preben Mortensen initiativ til det, som udviklede sig til Viking Atletik. I oktober døde han 80 år gammel, og han blev mindet, da atletikklubben holdt sin ordinære generalforsamling tirsdag i denne uge.

Formand Claus Clausen lagde i beretningen ud med at fortælle, hvordan Bornholms største idrætsforening bygger på det fundament, at Preben Mortensen begyndte at løbe for at tabe sig.

– Han tænkte nok, “det kan man jo gøre sammen med andre”. Især når man var så socialt anlagt, som Preben var. Så hvorfor ikke få andre med på vognen? Inden længe blev der sat skub i Viking Atletik, hvor det hele blev organiseret, og der kom flere frivillige ledere til, fortalte Claus Clausen.

Løb fik selskab af de tekniske atletikdiscipliner, og klubben voksede stille og roligt. I dag er Viking Atletik en helt anden klub og på vej til at blive en multiforening.

– Men det hele startede med, at Preben Mortensen skulle tabe sig. Tilbage i starten af ’70’erne. Det er vi ham dybt taknemmelige for. Tak for alt Preben. Tak for al den tid, du brugte til glæde for så mange andre mennesker, lød det fra Claus Clausen.