Laura Cæcilie Jessen. Foto: Jens-Erik Larsen

Afvist på facebook: ‘Jamen, vi er i Danmark, og der er de fleste kristne, det er jo ikke kontroversielt?’

Mandag får sognegården i Vestermarie-Nylars Pastorat besøg af Rene Ottesen, generalsekretær for den internationale organisation Open Doors, på dansk ”Åbne Døre”.

Organisationen støtter forfulgte kristne rundt om i verden, og ved besøget vil Ottesen fortælle om Åbne Døres arbejde med at støtte og oplyse om kristne, der presses eller ligefrem forfølges på grund af deres tro.

Ved den slags arrangementer går Vestermarie- Nylars Kirker for det meste ind og opretter det som en begivenhed på facebook, og en sådan kan man også finde i skrivende stund.

– Men vi går normalt også ind og ”reklamerer” for arrangementet ved at lave det, man kalder et sponsoreret indlæg, forklarer sognepræst Laura Cæcilie Jessen.

Hun forsøgte at lave opslaget i flere omgange, før hun forstod, at det ikke ville lykkedes, fordi det blev decideret afvist af facebook.

– Det var meget mærkeligt. Jeg tænkte; jamen, vi er i Danmark, og der er de fleste kristne, det er jo ikke kontroversielt?

– Det siger noget om, at selv om vi bare sidder her og er et forholdsvis lille sogn, så ser man det som et politisk følsomt emne. For os er det jo bare en kendsgerning, at kristne er presset i lande som Kina, Nordkorea og Afghanistan?

– Det er meget et godt eksempel på, at noget, der er ukontroversielt, pludselig bliver kontroversielt, forklarer Laura Cæcilie Jessen.