Kalmarvej. Foto: Berit Hvassum

Politisk flertal støtter gratis parkering for naboer til Campus Bornholm

Der tegner sig et klart flertal i kommunalbestyrelsen for at holde naboer til Campus Bornholm skadesløse, hvis der bliver etableret et parkeringsforbud med dertilhørende licensordning i gaderne omkring uddannelsesinstitutionen.

Da sagen var i natur- og miljøudvalget, støttede alle etableringen af forbudszonen og licensordningen, men Else Merete Knoop (V), Kim Jacobsen (DF) og Ole Rødvig (S) sagde nej til at lade naboerne betale for licenserne. Det er der opbakning til i baglandene, og dermed er 17 af kommunalbestyrelsens 23 medlemmer indstillet på at lave en licensordning uden brugerbetaling, som Else Merete Knoop argumenterede for i avisen i går.

– Beboerne i området er kommet i den situation efter etableringen af campus. Var campus ikke blevet etableret i området, så havde der jo ikke været nogen problemer, og det synes vi ikke, at beboere i området skal lide under, siger Socialdemokratiets gruppeformand Thomas Thors.

Dialog med campus

Det er Dansk Folkepartis René Danielsson enig i.

– Naboer skal holdes skadesfri, og derfor skal eventuelle parkeringslicenser være gratis. Det er ikke beboernes skyld, at man ikke har tænkt placering og parkeringsforhold igennem, og derfor skal de ikke straffes, siger han.

Ifølge ham skal kommunen gå i dialog med Campus Bornholm for at finde en løsning for de mange, som ikke længere vil kunne holde på vejene i kvarteret, når parkeringsforbuddet træder i kraft.

– Det er en fælles problemstilling. Men en eventuel stor parkeringsplads eller lignende ved DGI-stadion eller andre steder skal tænkes ind i et helhedsbillede, hvor også en ny svømmehal gerne skal indtænkes, lyder det fra René Danielsson, som udtaler sig på partiets vegne, da gruppeformand Linda Kofoed Persson er på ferie.

Ligestilling for borgere

I natur- og miljøudvalget argumenterede SF og Enhedslisten for brugerbetalingen med henvisning til en lignende licensordning i Gudhjem, hvor der er en brugerbetaling på 500 kroner per parkeringslicens. Der bør være ligestilling for borgerne, lød det fra de to partier.

Det er Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti principielt enige i, og de er derfor indstillet på at kigge på den ordning, der er i Gudhjem

– Vi må også i Gudhjem kunne finde en ordning, så der ikke bliver nogen udgifter forbundet med parkeringslicenserne, siger Thomas Thors.

– Der skal selvfølgelig være ligestilling, og derfor bliver vi nødt til at kigge på, at licenserne i Gudhjem også skal være gratis, supplerer René Danielsson.