Grillbaren i Brohuset, sommeren 2018. Foto: Berit Hvassum

Kadeau: Udmelding om Bobbabella er absurd

Forventningerne til burgerbaren Bobbabella i Brohuset ved Hammershus var for høje, og da de ikke blev indfriet, kuldsejlede Hallegaard også.

Sådan lød det forleden fra Jørgen Toft Christensen i et interview med Bornholms Tidende. Her kaldte den konkursramte Hallegaard-ejer Bobbabella for et kæmpe flop og gav satsningen på burgere en stor del af skylden for den konkurs, som ramte Hallegaard.

Men at kode de ting sammen, det hører ingen steder hjemme, lyder det fra nu Kadeau. Det var Kadeau, der begærede Jørgen Hallegaards forretning i Østermarie konkurs, og mens folkene bag Kadeau ønsker de nye ejere god vind på Hallegaard, så ønsker de også at rette en stor fejl i det efterspil, der har været på Hallegaard.

– Det er absurd at skyde skylden for konkursen på manglende ordrer fra en burgerbar, forklarer Magnus Klein Kofoed, direktør i Kadeau, over for Bornholms Tidende.

– Når det er sagt, så er det jo rigtigt, at Bobbabella ikke lagde så mange ordrer, som vi havde regnet med. Det blev til gengæld mere end opvejet af ordrer fra en anden rigtig god burger- og ølbar, nemlig Mikkeler i Aarsdale, forklarer Magnus Klein Kofoed.

Faktisk var burgersatsningen i Aarsdale så god, at slagtehuset slet ikke kunne følge med efterspørgslen, fortæller Kadeau-direktøren og understreger, at årsagen til Hallegaard-konkursen derfor skal findes helt andre steder.

– Vi forsøgte at drive Hallegaard som en kommerciel forretning og blev i begyndelsen præsenteret for et revisorpåtegnet regnskab, forklarer han.

Tallene viste sig ikke at holde, og ifølge Kadeau skal man finde den altoverskyggende årsag til konkursen på Hallegaard i, at det nye slagtehus ikke var en god forretning – og altså ikke på en burgersatsning ved Hammershus, understreger Magnus Klein Kofoed.

Magnus Klein Kofoed. Foto: Berit Hvassum

Overskud i Brohuset

Udtalelserne fra Jørgen Toft Christensen har givet anledning til, at folk har stillet spørgsmål til den nuværende drift i Brohuset, fortæller Magnus Klein Kofoed.

– Vi har fået flere henvendelser fra folk, som spørger, om forretningen hér ikke kører godt, men der kan jeg berolige alle: Der er overskud på driften i 2019, siger han.

Kadeau har fået Jette og Jørn Jensen til at stå for forpagtningen i det nybyggede center ved Hammershus, og det har givet pote, fortæller Magnus Klein Kofoed.

Kadeau kørte i 2018, da stedet åbnede, burgerbaren Bobbabella i Brohuset men sadlede om i 2019, hvor man har satset på smørrebrød i bygningens restaurant, ligesom der er blevet et større fokus på salg i butikken.