Det er jo ikke en ø- men en demokratifestival

| ABONNENT | 22. JAN 2020 • 20:48
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
22. JAN 2020 • 20:48
LÆSERBREV
Jeg synes, at det er ærgerligt, at tre danske småøer har besluttet ikke at komme til Folkemødet, fordi de er skuffede over, at de ikke kan få den samme plads til et gammelt træskib i Allinge Havn, som de har haft i de nærmest foregårende år. Jeg synes også, at det er ærgerligt, at det giver anledning til dårlig reklame for Folkemødet. Men så er sagen vel heller ikke større eller værre.

Selvfølgelig kan ingen regne med at få den samme plads på Folkemødet år efter år. Goderne må naturligvis fordeles.

Af Tidendes lederartikel om sagen i går (21. januar) kan man få det indtryk, at Folkemødet har en særlig forpligtelse til at føle sig solidarisk med en stribe danske småøer. Men det er jo ikke det, Folkemødet er sat i verden for. Det er etableret for at være en demokratifestival, hvor almindelige mennesker fra alle egne af landet kan mødes med og få politikere og andre beslutningstagere i tale.

Men det allermest ærgerlige er, at sagen nu, blandt andet af Tidende, bruges til at bringe yderligere ved til bålet om, at Folkemødet er en pengemaskine. Det er den jo på ingen måde, og det ved lederskribenten jo sådan set også, hvis han har sat sig ind i sagen. Havnepengene ved arrangementet går til havnen og ikke til Folkemødet. Det er ikke fair at stille spørgsmålstegn ved den kendsgerning.

Og hvor bedrøveligt det end er, at tre øer med tilsammen cirka 12.000 indbyggere ikke ønsker at lade sig repræsentere ved Folkemødet, kan både de og vi sikkert leve med.

Søren Wolff
Nybyvej 5, Aakirkeby