Søren Møller Christensen. Foto: Jens-Erik Larsen

Rønne Syd føler sig ignoreret til fordel for Nørrekås

I den sydlige del af området omkring Rønne Havn er der en oplevelse af, at Nørrekås løber med opmærksomheden, når der er tale om udviklingen af de rekreative tilbud. Således blev både regionskommunen og Destination Bornholm nærmest beskyldt for at ignorere Rønne Syd, da der mandag aften var møde om den fremtidige udvikling af Rønne Havn og netop Nørrekås.

– Som borger i Rønne Syd synes jeg, at det virker, som om det rekreative i Rønne Syd bliver talt ned, både af destinationen og kommunen. Nu skal vi bare alle sammen ned til Nørrekås, hvis vi skal på stranden. Nej, vi har faktisk fået bygget en kæmpestor badestrand nede ved Galløkken, og den er enormt populær, lød det fra Helene Rask Grøn, da borgerne fik ordet.

Hun efterlyste en melding om fremtiden for det rekreative område omkring den nye strand ved Galløkken, og om man som en del af en eventuel byttehandel mellem et areal ved Kanondalen og et område ved Nørrekås kan give stranden et løft med for eksempel badebro og toiletter.

En svær øvelse

Som kommunens repræsentant sagde Søren Møller Christensen, leder af Udvikling & Byg, at de rekreative kvaliteter i Rønne Syd fremgår af den strategiske udviklingsplan for Rønne som en del af en blå-grøn ring. Samtidig erkendte han, at der efter en faglig vurdering er taget en politisk beslutning om at prioritere indsatsen omkring centrum og centrums forbindelse til havet ved Nørrekås.

Han opfordrede Helene Rask Grøn til at sende sine synspunkter ind i et høringssvar, så de indgår i det videre planlægningsarbejde og den videre politiske proces.

Pernille Kofoed Lydolph fik lejlighed til at svare på Destination Bornholms vegne, da Michael Trolle efterfølgende spurgte hende, om destinationen ikke burde bakke op om Rønne Vandrerhjem, Galløkken Strand Camping og dermed de turister, som benytter området omkring Galløkken, når de holder ferie på Bornholm.

– Jeg er enig i, at det område kan noget og skal noget, og man kan sige, at den nye strand på relativt kort tid er blevet et tilløbsstykke. Derfor er det også en svær øvelse det her, også set fra turismens synspunkt, sagde hun.

Behov for en indsats

For Destination Bornholms direktør er der dog ingen tvivl om, at Nørrekås fylder mere i turisternes bevidsthed end området ved Galløkken.

– Jeg må konstatere, at langt de fleste af vores gæster ikke når dertil, hvor de opfatter området. Langt de fleste kommer til Nørrekås og ser noget, der er meget lidt kønt og konstaterer, at Rønne ikke er noget for dem, og så er de væk igen. Jeg må sige, at der er behov for en indsats i Nørrekås-området, sådan som jeg ser det, lød det fra Penille Kofoed Lydolph.