Foto: Jens-Erik Larsen

Ny leder af overbygningen i Aakirkeby: Vi skal sikre en løbende udvikling

46-årige Christian Lenau Henriksen tiltrådte 1. december stilligen som leder af overbygningen på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby.

Dermed er der fuld plade på ledelsesposterne, hvis man skal bruge en bankometafor, og det glæder Pernille Rigstad, der selv var konstitueret i over et år, inden hun for et halvt år siden blev officielt ansat som skoleleder på Hans Rømer Skolen.

– Vi har jo faktisk kørt med konstitueringer fra januar 2018. Nu er også overbygningen på plads. Det er dejligt, siger Pernille Rigstad til Tidende.

Kommer fra Svartingedal

I april 2019 tiltrådte Julie Kjær Johansen som leder af indskolingen, og da skoleledere i den bornholmske folkeskole i de fleste tilfælde også bestrider posten som leder af mellemtrinnet, manglede der kun én brik i ledelsesteamet før sommerferien.

Noget af det første Rigstad gjorde, da hendes egen ansættelseskontrakt var skrevet under,  var derfor at gå på jagt efter en ny overbygningsleder, der kunne fylde skoene efter Jesper Lykkegaard, der fik job i Rudersdal Kommune i slutningen af 2017.

“Udviklingsorienteret overbygningsfyrtårn søges“, stod der i stillingsopslaget, som blev slået op midt i juni 2019.

Og det er præcis, hvad skolen har fået i Christian Lenau Henriksen, der kommer fra en stilling som mellemskolelærer på Svartingedal Skole i Hasle.

Fandt kærligheden i en pause

Han kom til Bornholm for godt to år siden og bosatte sig i Hasle sammen med Christina Lind, som mange kender fra Café Emajoka på Hasle Havn, og hendes fire børn.

Det i sig selv er en god og meget romantisk historie.

– Jeg stod faktisk i en situation, hvor jeg havde besluttet at holde en pause, siger Christian Lenau, der ellers har levet det, som han betegner som en “lineær tilværelse“ med faste stillinger i det københavnske skolevæsen siden 1998.

– Jeg havde sagt mit job op som lærer og var på vej ud på mit livs dannelsesrejse, som skulle gå til New Zealand, Australien og Afrika, fortæller han.

Dannelsesrejsen skulle efter planen foregå i efteråret 2017 og billetterne var købt. Men inden den store rejse tog Christian Lenau på sommerferie på Bornholm.

– Så mødte jeg Christina, siger han og lægger ikke skjul på, at han blev ramt hårdt.

– Jeg tog afsted på rejsen som planlagt, men endte med at invitere Christina til Sydney. Vi var enige om, at vi skulle være kærester. Og vi skulle bo på Bornholm.

Skolen trænger til et løft

Christian Lenau Henriksen indrømmer at han gjorde sig sine tanker, da han rykkede teltpælene op og flyttede til Bornholm.

– Jeg kom fra en stilling på Skovshoved skole i Gentofte Kommune. Det er et ressourcestærkt område med ressourcestærke forældre. Der er selvfølgelig forskel på demografien der og her på Bornholm, men den er ikke angstprovokerende, siger Christian Lenau Henriksen.

Omvendt lægger han ikke skjul på, at den bornholmske folkeskole i Aakirkeby efter hans mening trænger til et løft.

– Vi har rigtig dygtige elever her på Hans Rømer Skolen, det kan vi se på afgangsprøverne og på de nationale tests. Men vi kan godt gøre det bedre, hvis vi gør en struktureret indsats. Det kræver noget økonomi, så vi kan blandt andet får mulighed for at sætte flere vejledere i spil, siger Christian Lenau Henriksen, der sammen med ledelsesteamet og skolebestyrelsen er ved at lægge sidste hånd på Hans Rømer Skolens del af den udviklingsplan, der samlet men også på afdelingsniveau er fremtidens vision for folkeskolen i Bornholms Regionskommune.

Fokus på læring og trivsel

Hans Rømer Skolens nye udskolingsleder glæder sig til at være med til at udvikle lærerne på overbygningstrinnet.

– Det var faktisk derfor, jeg søgte stillingen. Jeg var meget glad for mit arbejde på Svartindedal Skole, men jeg har altid arbejdet med de store elever og med ledelse, og jeg savnede at være med til at præge ledelsen og de administrative opgaver, siger Christian Lenau Henriksen, der har en dipmuddannelse i ledelse fra UCC.

Når man spørger Hans Rømer Skolens nye udviklingsfyrtårn hvad han brænder for, falder svaret da også pormpte.

– Vi skal sikre den løbende udvikling af lærerne og fortsætte med at sætte fokus på læring og trivsel.