Foto: Berit Hvassum

CNN har fået øjnene op for Hammershus: Storslåede landskaber og dramatisk udsigt

Hammershus og en række andre danske slotte får opmærksomhed på CNN’s globale nyhedsside.

På forsiden af cnn.com lokkes læsere ind på artiklen med overskriften ”Europe’s kingdom of fairytale castles” – Europas kongerige af eventyrslotte.

Nordsjælland og Københavns slotte dominerer listen over danske slotte, men nederst i artiklen er der plads til fynske Egeskov Slot og Hammershus.

”På øen Bornholms nordspids tårner episke Hammershus, der regnes for at være det største middelalderfæstningsanlæg i Nordeuropa, sig op over klipperne”, skriver CNN i historien.

”Selv om fæstningen nu ligger i ruiner, fortæller murene utallige historier om togter i Østersøen, hårde slag og det daglige liv i Middelalderen. I dag fungerer dette enorme kompleks som en perfekt baggrund for dem, som nyder de storslåede landskaber på Bornholm og den dramatiske udsigt over Østersøen.”

Rammen om historien er, at Danmark ud over design, det nordiske køkken, cykelkulturen og de rene byer rummer ældre attraktioner – slottene. De andre slotte i den visuelle artikel er Kronborg, Rosenborg, Amalienborg, Eremitageslottet, Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og Christiansborg.

Noget kunne tyde på, at folkene på CNN’s rejseredaktion har et godt øje til Bornholm. I historien ”The world’s best travel photos of 2019”, der består af et billedgalleri med 132 fascinerende rejsefotografier, er et motiv af Hammershus set fra syd også blandt de udvalgte billeder.