Turistinfo er lukket – vi kan ikke hjælpe

Turistinfo er lukket – vi kan ikke hjælpe
Feriepartner Bornholm på Torvet i Aakirkeby. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 8. JAN 2020 • 07:49
Af:
anette-vestergaard
| ABONNENT
8. JAN 2020 • 07:49
Politikerne besluttede i forbindelse med indgåelsen af budgettet for 2020 at nedlægge turistinformationen i Aakirkeby. Det er Andreas Brandt-Andersson fra Feriepartner Bornholm på Torvet ked af:

– Nu havde folk lige fundet ud af, hvor den lå, siger han med henvisning til den sæsonbetjente turistinformation i Sparkøbmandens forbutik, som åbnede for to år siden.

Som følge af lukningen forudser Andreas Brandt-Andersson to scenarier:

De mange turister, som gør stop i Aakirkeby i løbet af deres ferie, vil nu ikke have et sted at søge information eller købe billetter til diverse arrangementer.

Nogle af de mange turister vil i stedet komme ind i Feriepartner Bornholms nye butik på Torvet i håb om at finde svar på deres spørgsmål der.

– Og dem kan vi altså ikke hjælpe. Vi kan give dem en masse information, men vi kan ikke sælge dem noget. Vi kan ikke servicere dem særlig godt, siger Andreas Brandt-Andersson.

Vi har meget travlt

Han begrunder sin bekymring med, at Feriepartner Bornholm også på den tidligere adresse har haft oplevelser med folk, der troede, at udlejningsbureauet fungerede som turistinformation eller billetsalg.

– De kunne spørge efter billetter til Ekkodalshuset og sommerrevyen, og nogle af de lokale troede sågar, at vi solgte busbilletter, siger Andreas Brandt-Andersson.

Han frygter, at antallet af informationssøgende turister vil stige, nu hvor turistinformationen lukker og udlejningsbureauets salgsafdeling er rykket ind på en mere central placering i byen, men kan ikke umiddelbart se en løsning på problemet.

– Vi har meget travlt i højsæsonen, siger han.

Andreas Brandt-Andersson er dog ikke afvisende overfor at gå i dialog med kommunen eller Destination Bornholm om opstillling af en selvbetjeningsmaskine i Feriepartner Bornholms nye tilholdssted i Aakirkeby.