Pressefoto

Den Fynske Opera kommer til Rønne med Mozarts udødelige ”Don Juan”

Teaterforeningen Bornholms første forestilling på Rønne Theater i 2020 er kammeroperaen ”Don Juan”, som er en af Mozarts udødelige operaer.

Den opføres tirsdag den 7. januar, fortæller Jette Glavind Pedersen fra foreningen i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Han kaldte sin opera for en komedie, hvilket det også er, men en mørk komedie om adelsmanden, levemanden og skørtejægeren Don Juan, som intet nægter sig i livet, især ikke på damefronten.

”Don Juan” er på den ene side en morsom forvekslingskomedie og på den anden side et intelligent studie i dæmonisk livslyst og seksuel besættelse. Operafortællingens hæsblæsende og morsomme dialog er på dansk, mens Mozarts udødelige musik synges på italiensk.

Forestillingen er for operakendere, for de let øvede – men især for dem, der aldrig har set en opera før. Den Fynske Opera blev dannet i 1996 og har siden år 2000 haft status som fast kammeropera i Odense og lille storbyteater i Odense Kommune.

Truppen Non Tardar i samarbejde med Den Fynske Opera kommer til Bornholm med sit bud på historien om kvindeforføreren, og som nu turnerer i hele landet. Medvirkende: Mette-Maria Øyen, Stina Schmidt, Bo Kristian Jensen, Thomas Storm, Jacob Bloch Jespersen, Jacob Beck med flere.