Eva Brandt siger farvel til det hårde arbejde med kopperne. Eget foto

Populær keramiker drosler ned: Slut med kopper – mere tid til alt det sjove

Keramiker Eva Brandt drosler ned. I 2020 bliver hun pensionist og laver i den forbindelse nogle ændringer i sit arbejdsliv. Det betyder mindre åbent i hendes butik i Larsegade i Rønne, en mindre produktion og mere fokus på udstillinger og nye ideer.

Det fortæller hun på sin facebookside, og over for Bornholms Tidende påpeger Eva Brandt, at hun ikke siger farvel til keramikken.

– Der skal bare være tid til mere af det sjove. Der har været meget tryk på på det seneste, siger hun.

Det er blandt andet efterspørgslen på hendes populære kopper, der har været med til at presse hende, og den nye pensionisttilværelse giver hende økonomisk mulighed for at prioritere anderledes, forklarer Eva Brandt.

– Jeg har brug for meget større frihed, ny udvikling, mere fred og ro herhjemme på matriklen, tid til at gå ture, meditere, skåne mine hænder lidt, arbejde mere frit og langsomt med keramikken – og til at slippe følelsen af hele tiden at være bagefter på grund af efterspørgslen på kopper, lyder det fra keramikeren.

Om det er endegyldigt slut med kopperne, ved hun ikke.

– Lige nu er der i hvert fald en koppe-pause, forklarer hun.

Eva Brandt fortæller videre, at hun efter et besøg i Taiwan blandt andet har fået lyst til at arbejde med teskåle, efter at hun har opdaget “glæden ved at se tebladene folde sig ud i det varme vand i en smuk teskål”.

 

Foto: Jesper Westley

Eva Brandt
65 år
Åbnede værksted i Rønne i 1993