Foto: Jakob Marschner

Fortsat fyrværkeri tæt på brandsted i Svaneke forarger

I Svaneke strømmer sympatien ind til Søllingsgaard, Svaneke Købmandshandel og Svaneke Bodega, der alle blev hårdt medtaget af den brand, der opstod nytårsaften omkring klokken 23.

På den anden side af gaden fører branden til, at Poul Friis’ pub Madvig aflyser sin planlagte nytårskur.

“Der bliver ingen nytårskur på Madvig i denne omgang. Der er ingen grund til …at feste, og vi har vist set fyrværkeri nok foreløbig. Byens to vigtigste kulturinstitutioner ligger i ruiner og tre stærke kvinder græder. 2020 har fanme fået en dårlig start”, skriver Poul Friis på Facebook nytårsdag ved middagstid.

Adskillige vidner til branden giver på Facebook udtryk for forargelse over, at nogle i Svaneke fortsatte med at fyre fyrværkeri af kun omkring 50 meter fra brandstedet samtidig med, at brandfolkene var i gang med at slukke branden.

Enkelte taler også for et totalforbud mod fyrværkeri i Svaneke, og en Facebook-bruger oplyser, at et sådant forbud allerede er gældende i Dragør, en anden by med en klar overvægt af gamle, velbevarede huse.