Foto: Berit Hvassum

Bornholms Landbrug: Vi håber på en redningsplan

– Vi håber på, at der bliver en redningsplan, for nogle af vores kunder og vores producenter vil sætte pris på, at det lykkes. Vi er ærgerlige over, at det her sker.

Det siger direktør i Bornholms Landbrug og Fødevarer, Thomas Bay Jensen om Hallegaards slagtehus.

Fredag den 6. december erklærede skifteretten ved Bornholm Hallegård Drift Aps, der er ejet af Jørgen Toft Christensen via Hallegaard Holding ApS og Kadeau Food & Beverage ApS, for konkurs.

Jørgen Toft Christensen står bag flere typer virksomheder i forbindelse med sit Hallegaard, der er blevet kendt i hele landet for de bornholmske kødvarer.

En af virksomhederne er Hallegaard Drift Aps, der ud over at drive gårdbutik og café også til for nylig har lejet sig ind i slagtehuset. Med konkursen er slagtningen i slagtehallen stoppet, og maskinerne står stille.

Det fik i sidste uge forhenværende kommunalbestyrelsesmedlem (R) og svineavler Bente Johansen til at samle 12 lokale producenter, som skrev under på, at de ville benytte et slagtehus på Hallegaard, hvis det kan levere kødet tilbage klar til salg.

– Vi har ikke overvejet at gå ind i det. Det er ikke noget, vi som organisation kan gøre, forklarer Thomas Bay Jensen fra Bornholms Landbrug og Fødevarer.

Organisationen skal favne bredt og kan derfor ikke tilgodese et enkelt segment af medlemskredsen.

– Derfor bakker vi op om, at det skal lykkedes at få slagtehuset i gang igen. Det vil tilgodese den del af vores medlemmer, der har behov for at slagte lokalt. Der er et behov for de lokale produkter og et lokalt slagteri.

Hos Bornholms Landbrug og Fødevarer har man pt. ikke noget tal på, hvor mange producenter af forskelligt kød, der findes på Bornholm.