Fotos: Berit Hvassum

Prebens busser kører 1.300 børn til juleby

Man skulle umiddelbart tro at fødselstallet på Bornholm er stigende, for hvert år kommer der flere og flere børn til Aakirkeby i december for at beundre den flotte juleudstilling på Torvet.

– Jeg tror, vi hentede 800  børn i begyndelsen. Nu er vi oppe på 1.300, siger Preben Christiansen fra Aakirkeby Turist- og Selskabskørsel.

I denne uge har han hver morgen sendt mellem fire og fem af de blå busser ud til de bornholmske daginstitutioner for at samle forventningsfulde børn op, og så går turen til Aakirkejuleby, hvor julemanden venter på Torvet.

Preben Christiansen kan ikke helt huske hvor mange år, han har transporteret børn til og fra Aakirkejuleby, men han mener, det startede i 2005.

Brian Carlsen, formand for SYTE, mener, at børnehavebesøgene startede omkring 2007.

 

 

Uanset hvad er det store roser, der sendes fra SYTE til busselskabet på Birgersvej.

– Vi er så stolte og taknemlige over Prebens opbakning. Det er et imponerende logistisk arbejde, som udføres af ham og Gerd Ipsen fra Rudolfklubben hvert år, siger Brian Carlsen.

Min måde at bidrage på

Sammen med Superbrugsen er Preben Christiansen den største sponsor til børnehavebesøgene, men 30 lokale medlemmer af SYTE spæder også til med en ekstra skilling.

– De lokale håndværkere og erhvervsfolk bidrager hvert år, udover kontingentet, siger Brian Carlsen.

På spørgsmålet om, hvorfor Preben Christiansen afsætter busser og chauffører seks dage i december til en fjerdedel af den normale takst, lyder svaret:

– Jeg står jo ikke oppe på Torvet og hjælper med at sætte det hele op. Så det er min måde at bidrage til fællesskabet på.

Børnenes julebesøg afsluttes med en juleforestilling i Aa Kirke. Kl. 11.00 holder busserne klar til at samle børnene op igen, så de kan være hjemme inden frokost.