Foto: Bruun Rasmussen

Christiansø-maleri til ‘spotpris’

Da der senest var et Christiansø-maleri af den berømte danske kunstner Harald Giersing under hammeren hos Bruun Rasmusen, blev det dyrt. Rigtig dyrt.

Det var i sommeren 2018, og prisen sneg sig op på hele 221.000 kroner, hvilket var langt over vurderingen. Køberen var Bornholms Kunstmuseum, som sikrede sig et meget væsentligt værk til samlingen fra tiden omkring det moderne gennembrud på Christiansø i starten af 1910’erne.

I denne uge havde endnu et Harald Giersing-maleri fra Christiansø så fundet vej til Bruun Rasmussens internationale auktion i København, men som det altid er, så skal der to til en ordentlig budkamp, og denne gang stod der ikke to bydere, der var parate til at gå langt for at sikre sig de godt 100 år gamle penselstrøg.

Hvor museumsdirektør Lars Kærulf Møller for halvandet år siden måtte ud i en nervepirrende budkrig for at sikre sig sit billede, var der denne gang anderledes ro over byderne, og en heldig køber kunne stikke af sted med billedet for 45.000 kroner. Oven i den pris skal lægges 30 procent i købersalær.

Lars Kærulf Møller oplyser i øvrigt til Bornholms Tidende, at dette billede ikke er købt til Helligdommen.

Der var i øvrigt ikke den store efterspørgsel på de fire Harald Giersing, som var under hammeren i denne omgang. To, der var vurderet til henholdsvis 500.000 og 750.000 kroner, opnåede ikke mindsteprisen, mens et fjerde røg for 52.000 kroner, lige over vurderingen.