Eget foto

Katten Simon er hjemme efter to måneder

– Miraklet er sket. Efter knap otte uger er Simon blevet fundet, fortæller en utrolig glad og taknemmelig Merete Høst fra Svaneke, der i november efterlyste sin kat Simon, der forsvandt midt i oktober måned.

Merete Høst har efterlyst katten både i avisen, på Facebook og med løbesedler og opslag.

– I går eftermiddags går en kvinde ved navn Rikke og hendes ven Tom, tur i skoven ved Vestermarie plantage med deres i alt tre hunde. Inde på en skovsti ser de en grå kat alene. Da katten ser dem, begynder den at miave højt og hjerteskærende. Rikke, som et par dage før har set min efterlysning på Facebook, genkender Simon og ringer til mig. Vi bliver enige om, at det må være Simon med 99 procent sikkerhed, fortæller Merete Høst i en mail til avisen.

Finderne af Simon får deres tre hunde ind i bilen, og ved fælles hjælp lykkedes det at få Simon ned i en transporttaske, som de havde med i bilen. Dog koster det lidt riv og bid at få Simon i tasken – og en opdateret stivkrampevaccine på skadestuen.

Simons ejere var ikke på øen, da katten blev fundet, men ved fælles hjælp af finderne og et familiemedlem kommer Simon hjem.

– Så snart det var muligt, tog jeg et fly hjem til Bornholm, og gensynsglæden er stor. Det er så fantastisk, fortæller Merete Høst, og fortæller, at Simon har det fint efter sin lange tid på egen hånd.

– Han er meget, meget træt, meget sulten, men ser ellers rigtig godt ud. Har ikke tabt sig synderligt. Han ligger i sin yndlingsstol foran brændeovnen og bliver forkælet med små lækre måltider.

Vi har ikke ord for hvor taknemmelige, vi er overfor Simons “findere”. De tog affære, og har reddet en fortabt kat i skoven. Vi er også utrolig taknemmelige overfor alle, som har delt opslag, ledt, og sendt søde beskeder, siger Merete Høst.

Hun havde udsat en dusør på 2.000 kroner til dem, der fandt katten, men da de, som fandt Simon, ikke vil have findeløn, går en del af finde-lønnen til Katte på Bornholm, som hjælper katte i nød.