Foto: Berit Hvassum

‘Du kan knap se dem fra vejen’

Før TV2/Bornholm kan opføre en solcellepark i Aakirkebys industrikvarter, skal Bornholms Regionskommune godkende planen.

Direktør hos TV2/Bornholm, Jan Jørgensen, har svært ved at se, hvorfor projektet i den forbindelse skulle løbe ind i problemer. Ifølge lokalplanen skal solcellerne stå i et område, der er godkendt til industri, og der bor ikke nogen i nærheden af arealet.

– Vi tror på, at vi får en godkendelse. Vi er i industrikvarteret, og solcelleparken skal være på den anden side af vores hal på Brovangen 4, hvor den ikke kan genere nogen.

– Det er ikke noget, der forurener, siger Jan Jørgensen.

Såkaldt glans-refleksionen fra solceller – altså, at solen bliver genskinnet i panelerne – kan opfattes som generende. Men det er ifølge Jan Jørgensen også stærkt tvivlsomt, at nogen vil blive irriteret af den slags lysspejlinger.

– Der bor ikke nogen i nærheden af os. Solcellerne står op ad hallen, og du kan knap se dem fra vejen, siger Jan Jørgensen.

 

 

TV2/Bornholms 1.600 kvadratmeter solceller kommer til at være placeret ved tv-stationens store hal på Brovangen 4 i Aakirkebys industrikvarter.

Tegning: Steenbergs Tegnestue