Folkemødet åbner projektværksted for unge

| 29. NOV 2019 • 13:33
Af:
annette-timmermann

29. NOV 2019 • 13:33
Folkemødehuset i Allinge kommer i starten af det nye år til at være ramme omkring et helt nyt projektværksted, hvor unge mennesker kan komme og lære om iværksætteri og det at stable forskellige typer at arrangementer på benene.

Kurset er målrettet alle unge på Bornholm – uanset hvad de lige nu er i gang med – og forudsætningen for at deltage er sådan set bare, at man går rundt og har lyst til at sætte et eller andet arrangement i gang.

Planerne for det nye projektværksted, der har fået titlen DEMO, blev præsenteret på Campus Bornholm her til formiddag, og holdet bag Folkemødet brugte herefter skolens frokostpause på at skabe noget synlighed og interesse hos de mange unge, der går på skolen.

Folkemødets direktør Mads Akselbo Holm forklarer:

– På baggrund af mange års erfaring med frivillighed, er det vores ønske at udbrede frivillighedskulturen og investere i næste generation af iværksættere og eventmagere på Bornholm. Vi ønsker at støtte op om den gejst, som mange unge går rundt med, men som de måske ikke får den rette mulighed for at leve ud i livet.

Og programchef i foreningen Folkemødet Julie Artke uddyber:

– I DEMO får eleverne praktisk, præcis og kompetent undervisning i at udføre projekter fra ide til virkelighed af de stærkeste drivkræfter på og uden for Bornholm. Det skal være et fællesskab, hvor indholdet handler om at lære ved at prøve sig frem. Det handler om at få ideer ud af hovedet, ud af computeren - så de kommer til at leve og være til glæde for andre.

Hun understreger, at projektværkstedet altså ikke bare vil være endnu en byrde i de unges travle hverdag, men tværtimod et rum og en mulighed for at sætte gode ideer fri i et kompetent læringsrum.

Og projektværkstedet kommer som nævnt indledningsvis til at foregå i Folkemødehuset i Allinge.

– Så eleverne bliver automatisk en del af et travlt og interessant hus med mange medarbejdere med forskellig viden om det at planlægge og udføre en festival eller anden event. Bor man i Rønne, skal man ikke bekymre sig om kørsel, for Folkemødet står for afhentning på Campus Bornholm og kørsel tilbage igen efter undervisningen, forklarer hun.

– Vi håber på at kunne hjælpe de unge bornholmere, der går rundt med en god ide eller en spændende drøm eller har et projekt i maven, som vi kan være med til at realisere, slutter Julie Artke.

Projektet bliver støttet økonomisk med midler fra Tuborgfondet.