Foto: Jens-Erik Larsen

Rønne Havn: Grøn energi i Østersøen kan give flere arbejdspladser

– Ørsteds forslag er god musik i vores ører.

Det siger Thomas Bendtsen, der er direktør for Rønne Havn A/S, oven på nyheden om, at energiselskabet Ørsted foreslår, at Danmarks hidtil største vindmøllepark kan få hjemsted i Østersøen, cirka 20 kilometer syd for Rønne.

– Vi har bygget et 150.000 kvadratmeter stort havneområde, som er øremærket offshore wind-aktiviteter og hvor kajerne har en bæreevne på op til 50 ton per kvadratmeter. Vi har derfor den rette infrastruktur til rådighed med henblik på at levere akkurat det, som offshore wind-markedet efterspørger, lyder det i en skriftlig kommentar fra Rønne Havn.

– Vi har tidligt set de muligheder, der ligger i farvandet omkring Bornholm, og tanken omkring at bygge en møllepark så stor, at den kan levere strøm til ikke blot Sjælland og Bornholm, men også dele af Polen og måske Tyskland og Sverige, stiller vi os da positivt overfor.

– Lykkes det at skabe bred politisk opbakning dertil, kan det betyde, at der kan etableres flere arbejdspladser som direkte følge af grøn energi i Østersøen. Og det er da fjollet at tale om at bygge en kunstig og fordyrende ø i Nordsøen, når vi allerede har en energiø i form af Bornholm, som endda ligger lukrativt i forhold til alle de screenede havvind-områder i farvandet omkring Bornholm, siger Thomas Bendtsen.