Foto: Østed

Professor om vindmøllepark: Et rigtig fornuftigt projekt

Danmarks hidtil største vindmøllepark kan måske få hjemsted i Østersøen. Det er energiselskabet Ørsted, der ifølge dagbladet Politiken foreslår at opføre en gigantisk vindmøllepark cirka 20 kilometer ud for Rønne.

Professor i energiøkonomi Brian Vad Mathiesen, Aalborg Universitet, kalder det et “rigtig fornuftigt projekt”.

– Det unikke er, at vi ikke skal ud og etablere en kunstig ø. Vi kan bruge et af de naturlige steder til at etablere mølleparken. Derfor synes jeg, at det er langt mere realiserbart end projektet med en stor energiø i Nordsøen, siger Brian Vad Mathiesen til Ritzau.

Sammen med havvindmøllerne skal der etableres en elektrolysefabrik, der kan bruge overskydende strøm til at lave grønt brændstof til skibe, fly og lastbiler.

– I mine øjne er potentialet for elektrolyse så enormt stort, at man nærmest ikke kan begribe det, siger Brian Vad Mathiesen.