Kæmper for LAG's adgang til EU-midler

| 24. NOV 2019 • 05:04
Af:
jakob-marschner

24. NOV 2019 • 05:04
Staten skal åbne for, at både LAG Bornholm og landets øvrige lokale aktionsgrupper kan søge midler fra EU på linje med for eksempel svenskerne.

Den mulighed har LAG’erne ikke fuldt ud i dag, hvor to store EU-fonde ud af fire er lukket land for LAG’erne, mens deres kolleger  i Sverige har mulighed for at søge penge fra alle fire fonde. Den mulighed har de, fordi den svenske stat selv støtter de projekter, som de svenske LAG’ere får EU-støtte til.

Det skriver borgmester Winni Grosbøll (S) i et udkast til Bornholms høringssvar omkring statens strategi for decentral erhvervsfremme i årene frem mod 2023. Brevet bliver sendt til Erhvervsstyrelsen.

Høringssvaret kommer, fordi den danske erhvervsfremme er ved at blive lagt om, og fordi ”Bornholm har en særinteresse i at få det med, hvor Bornholm har hentet EU-midler hjem tidligere”, som det hed i økonomiudvalgets dagsorden til mødet i denne uge.

Af samme grund beder Bornholm også om at få skrevet sit samarbejde med regioner i Sverige, Tyskland, Polen og Litauen ind i den kommende danske strategi for decentral erhvervsfremme.

Bornholms samarbejde med de andre Østersø-områder er støttet af EU. Det handler blandt andet om havbeskyttelse, innovation i virksomheder, erhvervsuddannelser, miljøvenlig turisme, grøn transport og teknologi.