Kommunen river sig mere løs af Folkemødet

| ABONNENT | 20. NOV 2019 • 20:07
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
20. NOV 2019 • 20:07
For tre år siden gik ansvaret for Folkemødet over til den nye Foreningen Folkemødet, hvor det hidtil havde være regionskommunen, der stod bag den store begivenhed.

Nu er Folkemødets partnerskabsaftale med kommunen blevet revideret. To hovedtendenser er, at regionskommunen løsner flere bånd til Folkemødet, og at kommunen med den nye aftale tager skridt til at kunne beskytte sig selv.

– Det har hele tiden været planen at se på aftalen igen, når vi havde fået mere fundament under Foreningen Folkemødet. I den gamle aftale var der nogle ting, der stod uklare, og de er nu blevet præciseret. Men aftalen ligner i store træk sig selv, siger Mads Akselbo Holm, direktør for Folkemødet.

Med den nye aftale er regionskommunen kun ”i videst muligt omfang” forpligtet til at stille kommunale arealer til rådighed for Folkemødet. Desuden sikrer regionskommunen sig imod, at Folkemødet sætter nye initiativer i gang, der indebærer udgifter for kommunen, uden at have aftalt det med kommunen på forhånd.

Regionskommunen kan med den nye aftale også søge erstatning for skader hos den, der forvoldt skaderne, medmindre de er en naturlig følge af at afvikle Folkemødet. Skaderne skal ifølge den nye aftale være forvoldt forsætligt eller ved grov uagtsomhed.

Med den nye aftale vil Foreningen Folkemødet desuden være forpligtet til at efterkomme alle krav, der bliver stillet af kommunens sikkerhedsorganisation omkring Folkemødet. Og Folkemødet bliver ”i nærmere bestemt omfang” forpligtet til at tegne og opretholde alle de forsikringer, der er nødvendige for at dække Foreningen Folkemødets risici.

Endelig får kommunen med den nye aftale en mere generel forpligtelse til at stille medarbejdere til rådighed for Foreningen Folkemødet. Den tidligere aftale forpligtede kommunen til at stille specifikke medarbejderressourcer til rådighed.