Kommunen gør Østre Skole klar til salg

| ABONNENT | 20. NOV 2019 • 12:25
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
20. NOV 2019 • 12:25
Rønnes for tiden mest omdiskuterede bygningskompleks er i gang med at blive solgt, og regionskommunen gør klar til at tage næste skridt i den proces, som skal sikre et salg af den tidligere kommuneskole. Det sker, når økonomi-, erhvervs- og planudvalget i dag, onsdag, skal tage stilling til den overordnede salgsproces.

Det er allerede besluttet at sætte bygningerne og resten af det tidligere skoleområde til salg som helhed i en periode på seks måneder. Forarbejdet til salget er påbegyndt, men inden kommunen kan indgå en aftale om salget med en mægler, skal alle forudsætninger være på plads.

En af forudsætningerne er at finde en klar afgrænsning af det område, kommunen vil sælge. I øjeblikket arbejder den kommunale administration således med at skabe en sådan afgrænsning med udgangspunkt i et par realistiske scenarier for den bebyggelse, man kan forvente i området.

Vurderingen sker blandt andet med inddragelse af interessenter relateret til legepladsen på den tidligere sportsplads og de arealer, der er udlagt til indkørsel og parkering.

Nødvendige for udvalget

I oktober fik økonomi-, erhvervs- og planudvalget forelagt et overslag på omkostningerne ved en eventuelt nedrivning af den tidligere skole. Det overslag skal præciseres som led i den igangværende proces.

Nedrivningsomkostningerne varierer meget fra bygning til bygning, og det samme gælder bygningernes værdi, og ligesom regionskommunen ønsker en mere præcis vurdering af prisen for en eventuel nedrivning, ønsker den også en mere detaljeret vurdering af de enkelte bygningers værdi. Det skal sammen med mulighederne for byggeri danne et samlet billede af muligheder og værdi på Østre Skole.

Disse forudsætninger er ifølge økonomi-, erhvervs- og planudvalgets dagsorden nødvendige at få på plads, inden der indgås en aftale med mægler, og det er også nødvendigt i forhold til investorernes mulighed for at vurdere ejendommens potentialer. Endelig vil de være nødvendige for udvalget i forhold til at vurdere indkomne bud på ejendommen.

Godt et halvt år

Arbejdet med at få styr på de forskellige forudsætninger får betydning for den overordnede salgsproces, som efter planen kommer til at vare godt et halvt år.

Her i november bliver salgsprocessen godkendt, og i december skal salgsforudsætningerne godkendes endeligt. Det gælder arealafgrænsning, byggeprocent, værdiansættelse og et dispositionsforslag for arealet. Det er også planen, at der skal indgås en aftale med en mægler i december, og at salget skal igangsættes.

Fra december til og med juni er den egentlige salgsproces så lagt i hængerne på en ejendomsmægler.