Kæmpe købelyst: Vi forventer udsolgt inden januar

| ABONNENT | 20. NOV 2019 • 15:37
Af:
redaktionen
| ABONNENT
20. NOV 2019 • 15:37
De 21 sommerhusgrunde ved Skovtoften i Hasle, som Bornholms Regionskommune tilbage i 2009 udbød til salg, er i 2019 gået som varmt brød.

I skrivende stund er der kun fire tilbage på Nyboligs hjemmeside.

– Vi har købsaftaler liggende på flere af dem lige nu, så vi forventer faktisk, at der er udsolgt, inden vi rammer januar, siger ejendomsmægler Brian Mogensen fra Nybolig Bornholm.

Solgte ikke

Sommerhusgrundene ved Hasle Lystskov har været til salg i snart ti år, idet de dengang 21 grunde i 2009 blev udbudt.

Eftersom salget gik sløjt – i august 2016 var kun én af dem blevet solgt – blev priserne for grundene ved Skovtoften i september samme år nedjusteret.

Det skete på baggrund af et stagnerede boligmarked, og fordi der kom nye momsregler i 2011. Men ikke stort gjorde det, for i både 2017 og 2018 blev der kun solgt to grunde på Skovtoften per år.

Helt anderledes ser det ud i 2019, hvor man foreløbig har solgt 11 af sommerhusgrundene og forventer at sælge ud inden nytår:

 
Vi har jo et positivt
opsving og oplever en
kæmpe købelyst lige nu

 

– I år har det virkelig fået et skub, siger ejendomsmægler Brian Mogensen.

– Vi har jo et positivt opsving og oplever en kæmpe købelyst lige nu. Det giver også en synergieffekt, at vi har en historisk lav rente, markant lavere færgepriser og masser af gode historier, der eksponerer Bornholm på en måde, vi ikke har set før.

Byggeri inspirerer

– Samtidig har vi et meget lavt udbud af sommerhuse til salg på Bornholm, og det stimulerer køberne til at tænke alternativt. Så vil de måske gerne selv præge det nye sommerhus. Vi kan se, at det gør en forskel, at de andre købere derude er begyndt at bygge. Så kan den interesserede køber se, at her sker der noget, siger han.

Det er ikke kun i Hasle, at markedet for sommerhusgrunde har taget fart, også i Balka er 11 sommerhusgrunde på den tidligere campingplads blevet solgt på rekordtid.

– De sidste 12 måneder er der solgt omkring 32 sommerhusgrunde på Bornholm, og det er altså samtidigt med, at der er et historisk lavt udbud. Det er fantastisk, siger ejendomsmægler Brian Mogensen.

Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget skal på dagens udvalgsmøde godkende salget af en af grundene ved Hasle Lystskov. Salget er registreret som et administrativt salg med overtagelse den 1.november, og det forventes at blive godkendt.

Ifølge udvalgets mødedagsorden er ejendommen blevet solgt for prisen, nemlig 175.000 kr. med en grund på 1.212 m².

Kommunen har i alt 17 sommerhusgrunde på Bornholm til salg lige nu.