Kommunen vil trække sig fra oplevelsespark på DGI-stadion

| 19. NOV 2019 • 09:46
Af:
jakob-noermark

19. NOV 2019 • 09:46
Den storstilede idé om en oplevelsespark på DGI-landsstævnestadion i Rønne ser ikke ud til at blive til noget, da det ikke er lykkedes at få fondsstøtte til en foranalyse, som skulle have været klar i midten af 2019.

Partnerne bag projektet "Game Park Energy" er virksomheden Network Communications, Bornholms Energi og Forsyning samt Bornholms Regionskommune. Kommunens hovedopgave var at reservere stadiongrunden til projektet.

”Det er ikke lykkedes at rejse penge til foranalysen til projekt Game Park Energy Bornholm indenfor den berammede tid, og på den baggrund lukkes projektet ned på Bornholm,” skriver kommunens administration op til onsdagens møde i Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget.

På mødet skal politikerne afgøre, om kommunen skal træde ud af projektet og ophæve reservationen af arealet.

Idéen med oplevelsesparken var, at de besøgende skulle spille sig (deraf "game" i navnet) igennem forlystelser og aktiviteter og på den måde lære om cirkulær økonomi, energi, og jordens ressourcer.

”Der har været dialog med mange fonde og potentielle samarbejdspartnere, men grundet projektets omfang og kompleksitet er der ingen, der har ønsket at give penge til foranalysen”, skriver kommunens administration.