Hvem har gode ideer til Allinges nye centrum?

| 19. NOV 2019 • 21:55
Af:
niels-ebdrup

19. NOV 2019 • 21:55
Hvis kommunens planer for en ny afgræsning af Allinge Centrum bliver gennemført, vil markante bygninger og områder ryge ud. Bornholms Regionskommune lægger således op til, at der i fremtiden ikke skal være forretninger på Kjærenæsgrunden, den gamle vaskeri-grund og ved Folkemødehuset.

Netop de steder skal i fremtiden falde uden for centrum, fordi de har særligt potentiale. Der er således planer om boliger og rockpools på Kjærenæsgrunden. Og at der er muligheder i det gamle vaskeri, har været nævnt i forbindelse med udarbejdelsen af Helhedsplanen for Folkemødet og Allinge.

– Vi ved, at der er mulighed for at benytte de steder til boliger og andet. Og det har jeg haft i baghovedet, fortæller arkitekt Vivi Granby, der står for indskrænkningen af Allinges centerområde.

Tilbage i 2013 lagde Netto desuden op til at rive det gamle vaskeri på Birkebakken ned og flytte Netto-butikken op til tomten. Idéen blev dog droppet, og Allinge fik i 2017 i stedet en helt ny Nettobutik, hvor den gamle lå.

Har du gode idéer?

Planen om at lave en ny afgræsning af Allinges centerområde er i høring frem til tirsdag 26. november 2019. Har man idéer og forslag til, hvor centrums grænse skal gå, så kan man inden da sende dem til Bornholms Regionskommune.

Foruden idéer til afgræsningen af byens centrum, kan man også komme med indput til, hvor meget forretninger må fylde i ”nye” centrum.

Kommunens oplæg er, at der skal gælde samme regler som i dag, nemlig:

Der må i centerområdet maks ligge forretninger på et bruttoareal svarende til 5.000 m2.

Nybyggeri og omdannelse af eksisterende bygninger til butiksformål må ikke overstige 1.300 m2.

Dagligvarebutikker må maks have et bruttoareal på 1.500 m2 for den enkelte butik.

Butikker med udvalgsvarer – eksempelvis tøj, møbler og lignende – må maks have et bruttoareal på 500 m2 for den enkelte butik.