Hasle: Vi har plads til skøjtebanen – men det bliver svært

| ABONNENT | 19. NOV 2019 • 16:10
Af:
redaktionen
| ABONNENT
19. NOV 2019 • 16:10
Carsten Clemmensen, leder af de kommunale idrætsområder i kommunen, måtte fredag melde ud, at man ikke har ressourcer til at opsætte skøjtebanen på Store Torv i Rønne.

Eftersom banen er en gave til Regionskommunen fra Brødrene E., S. & A. Larsens Legat fra 2008, har Bornholms Tidende spurgt Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting, om man kunne forestille sig, at skøjtebanen kom til Hasle?

– Tanken har da strejfet, lyder den umiddelbare respons fra Kaj Erik Mortensen.

– Det havde jo været alletiders. Vi har plads på havnen, og vi vil rigtig gerne have noget nyt til de mange nye familier i Hasle.

Kræver mere end frivillige

Men formanden er ikke ubekendt med årsagerne til, at kommunen i år ikke får banen op i Rønne.

– Jeg fornemmer, at man i Rønne har haft svært ved at skaffe arbejdskraft og midler. Det kræver jo mere end almindelige frivillige, det her.

Da Bornholms Regionskommune i 2008 modtog skøjtebanen, fulgte et beløb med, der kunne dække driftsudgifterne ved at opsætte, drive og nedtage skøjtebanen i tre år.

At skøjtebanen i så mange år efterfølgende er blevet sat op, skyldes sponsorater fra lokale erhvervsdrivende i Rønne og mange arbejdstimer fra medarbejderne hos Bornholms Idrætsområder. De seneste mange års nedskæringer på driftsbudgettet for Bornholms Idrætsområders betyder nu, at der ikke længere er mandskab og ressourcer til at opsætte banen i Rønne.

Op til 275.000 om året

Skal skøjtebane flytte by, er det dog en større operation.

– Det er jo ikke bare et anlæg, man stikker i stikkontakten,forklarer leder Carsten Clemmensen fra Regionskommunens Idrætsområder, der skal nogle helt specielle el-installationer til.

De seneste år har han desuden skullet skaffe mellem 250.000 og 275.000 kroner om året til skøjtebanen.

– Alene strømmen kommer op i omegnen af 150.000-175.000 kroner, siger han, og der går altså også rigtig, rigtig mange mandskabstimer med det.

– Men når det er sagt, så ville det glæde mig overordentligt meget, hvis nogle havde energi og kræfter til at få banen et andet sted hen.

Carsten Clemmensen kan ikke hjælpe med ressourcer, men han stiller sig meget gerne til rådighed for råd og vejledning, hvis man skulle være interesseret i at få skøjtebanen ud til sit lokalområde.

– Vi har jo bestyrelsesmøde (i Hasle Byting.red.) på onsdag, og der vil jeg da gerne vende det, men jeg tror nu, det bliver svært, lyder det fra Kaj Erik Mortensen, Hasle Byting.