Efter fire års ventetid: Toilettet åbner til marts

| ABONNENT | 19. NOV 2019 • 20:03
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
19. NOV 2019 • 20:03
Til marts skulle der endelig efter næsten fire års venten være etableret et nyt offentligt toilet ved busholdepladsen i Nexø, oplyser Kim Eilif Rasch Pedersen, leder af kommunens ejendomsservice.

– Opgaven er vundet af PLE, som i henhold til deres tidsplan vil være færdige med alle servicebygninger omkring marts 2020, herunder også servicebygningen i Nexø, oplyser Eilif Rasch Pedersen.

Nexøboerne og borgerforeningen i Nexø har gentagne gange rykket for, hvornår det meget savnede offentlige toilet ville stå klar.

Kommunen har tidligere oplyst, at toilettet på busholdepladsen i Nexø vil blive opført som del af kommunens cykelvejsprojekt, hvor der bliver opført 18 ens toiletbygninger, herunder også én på Nexø Torv ved busholdepladsen.

– Det er PLE, som har lavet tidsplanen for disse, hvor alle fundamenter samt gravearbejde vil være tilendebragt, før de monterer de præfabrikerede huse. Placeringen i Nexø er netop afsat, hvor også gravearbejdet mht. el/vand/kloak er udført på et tidligere tidspunkt, oplyser Kim Eilif Rasch Pedersen.

I første omgang havde kommunen ellers oplyst, at toilettet ville komme i 2018, men udbudsopgaven med de 18 servicebygninger blev forsinket, fordi regionskommunen fik for høje bud ind og annullererer udbuddet, oplyste Kim Eilif Rasch Pedersen dengang.

Opgaven måtte derfor udbydes igen, og det forsinkede processen med at anlægge de 18 servicebygninger. Dengang lovede kommunen, at toilettet så ville blive klar i 2019. Men det kommer altså ikke til at holde.

Handlende, turister og andre besøgende i Nexø er utilfredse med, at der siden foråret 2016 har manglet et offentligt toilet ved busholdepladsen i gadehøjde.

Der findes toiletter under jorden ved holdepladsen, men dem har gangbesværede og handicappede svært ved at benytte, og andre ønsker ikke at benytte dem, fordi de mener, toiletterne er utidssvarende og beskrives som uegnede og uhumske.

Tidligere var der offentlige toiletter ved den gamle Nexø busterminal. Men den blev nedlagt, da kommunen solgte grunden til Lidl. Samtidig solgte kommunen også den bygning, hvor der var offentlige toiletter, og toiletterne blev dermed lukket.