Tre forslag fra cyklisterne: Sådan kan man forbedre sikkerheden i Rønne

| 18. NOV 2019 • 21:45
Af:
jakob-noermark

18. NOV 2019 • 21:45
Bornholms Cyklist Forbund har flere konkrete idéer til, hvordan cyklisternes vilkår i Rønne kan forbedres.

Her følger tre idéer, som bestyrelsesmedlem Claes Ludvigsen fremhæver:

Snoet cykelsti på Store Torv

Cyklistforbundet mener, at trafikken omkring Store Torv ikke er tryg nok for cyklister. Claes Ludvigsens forslag til at skabe bedre fremkommelighed i bymidten er inspireret af en snoet cykelsti på Rådhuspladsen i København. Han foreslår at anlægge en cykelsti fra Sankt Mortensgade over Store Torv ad Store Torvegade til Rosengade – eller alternativt til Krystalgade.

Tanken med at gøre stien snoet er, at det vil dæmpe cyklisternes fart. Desuden kan man – som på Rådhuspladsen – give cykelstien en belægning, der falder i et med resten af torvet. En anderledes idé, men måske bliver der plads, når skøjtebanen ikke længere skal sættes op på den del af pladsen.

Alternativ cykelrute ad Østervoldgade

Strækningen af Østergade fra Søndergade-trafiklyset til Voldgade er meget trafikeret, men vejen er så smal, at det er svært at finde plads til en cykelsti. I stedet foreslår Bornholms Cyklist Forbund at lave en cykelrute parallelt med Østergade.

Den skal gå følge Lille Torv-Klokkegade-Østervoldgade-Svanekevej og på den måde lede cyklister ad stille veje uden mange biler. For at fungere som cykelvej skal brostenene på Østervoldgade erstattes af asfalt eller et andet cykelvenligt underlag. Der skal fortsat være plads til biler på vejene, men der skal tydeligt markeres, at det er en vej, som bruges af mange cyklister.

Søndergade er en anden smal indfartsvej til bymidten, og cyklistforbundet foreslår at gøre Søndergade ensrettet, så det bliver muligt at gøre mere plads til cykeltrafik.

Cykelsti på Torneværksvej

Torneværksvej er et af de prioriterede områder i trafiksikkerhedsplanen – og med god grund, mener Bornholms Cyklist Forbund. Den brede vej, hvor mange børn og unge cykler på vej til og fra idrætsaktiviteter, er uden cykelsti. Særligt når man drejer ind på Torneværksvej fra ringvejen, kan der opstå farlige situationer på grund af dårligt udsyn, mener Claes Ludvigsen. Cyklistforbundet anbefaler derfor, at Torneværksvej er et af de områder, kommunen vælger at gøre noget ved først.