Post Nord sætter 14 nye pakkebokse op

| 18. NOV 2019 • 13:50
Af:
holger-larsen

18. NOV 2019 • 13:50
Post Nord vil i begyndelsen af 2020 sætte 14 nye pakkebokse op på Bornholm. Det skal gøre det nemmere for bornholmerne at hente deres pakker fra den stigende nethandel, skriver Post Nord i en pressemeddelelse.

De nye pakkebokse er en del af en ny pakkeinfrastruktur kaldet Nærboks:

– Nærboksene placeres hos for eksempel grundejer- og boligforeninger, i det lokale supermarked, ved offentlig trafik og ved fitnesscentret og skal dække alle dele af landet. De 14 pakkebokse kommer op over hele Bornholm og bliver stillet op i første kvartal af 2020. Lokationerne er ikke på plads endnu, og man er stadig på udkig efter gode lokationer til placeringerne, oplyser kommunikationsrådgiver Christian Dahl Svendsen.

Nærboksen er blevet testet i Kolding og Sønderborg kommuner. og ambitionen er at sætte nye standarder for, hvor let og bekvem pakkeudlevering kan gøres, fremgår det af pressemeddelelsen.

Nærboks er et åbent pakkenetværk, og meningen er, at man skal kunne hente sine pakker i en Nærboks, uanset hvilken pakkeleverandør, der leverer pakken. Udover Post Nord udleverer DHL også pakker i Nærboksene, og flere aktører er på vej, oplyses det.

Der bliver i det næste halve år sat 2.000 pakkebokse op i hele landet.

– Netværket skal ende med at bestå af 10.000 pakkebokse, og når det står færdigt, vil danskerne kunne hente deres pakker fra nethandlen i det, der bliver verdens tætteste netværk af pakkebokse, skriver Post Nord.