Der mangler 200.000 kroner: Fremtiden er usikker for tilflytterservice

| 18. NOV 2019 • 09:35
Af:
redaktionen

18. NOV 2019 • 09:35
De to medarbejdere i tilflytterservice går en usikker fremtid i møde. Ordningen med at skaffe tilflyttere til Bornholm er blevet forlænget med et år, men styregruppen for tilflytterservice med direktør Morten Holten i spidsen samt erhvervschef Christa Lodahl havde håbet, at ordningen kunne være blevet gjort permanent. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ifølge styregruppen kunne det ske med en fortsat finansiering fra Bornholms Regionskommune og erhvervslivet med fordelingen 50/50, og dette var grundlaget for en ansøgning til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

– Glædeligt var det derfor at modtage meddelelse om, at der var bevilliget 500.000 til fortsat drift af tilflytterfunktionen. Beløbet var dog reduceret med 100.000 i forhold til det ansøgte beløb – det betyder, hvis forudsætningen om en ligeligt delt finansiering mellem erhvervslivet og BRK skal fastholdes, at der mangler 200.000 om året til driften af funktionen – og dermed også, at der er en række opgaver, som ikke kan løses, lyder det i pressemeddelelsen.

– Det er samtidig beklageligt for den langsigtede planlægning og strategi, at bevillingen alene er sket for et år –at skulle udarbejde en ny ansøgning allerede igen til foråret, skaber usikkerhed for funktionens to medarbejdere. Disse forhold giver naturligvis ikke de bedste arbejdsvilkår, lyder det.

– På den korte bane kan vi således glæde os over, at vores tilflytterfunktion fortsat består, og kan understøtte kommunalbestyrelsens strategi om øget bosætning, men styregruppen ser med bekymring på fremtiden.

Erhvervschef og chef for tilflytterservice, Christa Lodahl:

– Vi oplever en stor efterspørgsel på hjælp fra Tilflytterservice i forbindelse med overvejelser om flytning til Bornholm. Vi kan se, at antallet af henvendelser er stigende. I 2019 har Tilflytterservice på nuværende tidspunkt haft kontakt til 710 familier. Det svarer til 60 procent flere familier i forhold til hele sidste år. Vi ser også en stigning på 10 procent på antallet af personer, der flytter til Bornholm efter de har været i kontakt med Tilflytterservice.

Det er tilflytterguide Rune Holm og administrativ medarbejder Helle Kofoed Dahl, der er ansat i tilflytterservice.