Lilliendal holder fast i en god tradition: Vi vil gerne have folk i julestemning

| ABONNENT | 18. NOV 2019 • 19:54
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
18. NOV 2019 • 19:54
Lilliendal Plantecenter i Rønne holder fast i et godt, gammelt princip om, at når noget går godt, er der ingen grund til at ændre på det.

Godt gik det også denne gang for Lilliendals julehygge. Lige fra start søndag formiddag var der masser af besøgende i plantecentret på Sagavej. Julestemningen blev slået an allerede udenfor, hvor Mam Mam Mandler fra Svaneke solgte brændte mandler. Indenfor ventede – ud over blomster og planter – masser af kreative juledekorationer, der blev serveret varm kakao og brune kager, og børnene kunne klippe og klistre julepynt.

Men der har også været travlt i ugen op til for at gøre klar til arrangementet, kunne Lilliendals ejer, Flemming Munch, fortælle.

 
Heldigvis synes medarbejderne,
at det er sjovt, og de er meget kreative

 

– Der er blevet knoklet igennem med at lave dekorationer. Det har da også taget en ekstra aftens arbejde, hvor pigerne har produceret løs. Da vi så havde lukket lørdag eftermiddag, satte vi det sidste op.

– Men heldigvis synes medarbejderne, at det er sjovt, og de er meget kreative. Derfor er der også så meget forskelligt, fordi de har hver deres ideer, som de får lov til at udfolde sig med, sagde Flemming Munch.

Man kunne blandt andet se, hvordan et gammelt cykelhjul og en mannequindukke havde fået nyt liv, hvor de indgik i dekorationer.

– Vi vil gerne have folk i julestemning og give dem noget inspiration. De kan selv lave tingene, for de kan købe alle materialer hos os.

Der er lige så meget mode i juledekorationer, som der er i mange andre ting, og her kunne gæsterne se nogle af de nye trends og farver.

 

[tecnavia_gallery slug="julehygge-hos-lilliendal" view="expanded"]
Klik på billedet for at se billedserien.

 

Højsæson

Hvor får I selv inspirationen til de mange forskellige dekorationer?

– Vi har haft et kursus i efteråret, og så finder vi ideer på nettet og i blade. Så kan man bruge nogle grundprincipper og selv bygge videre på det med egne ideer. Det er vores medarbejdere meget dygtige til. For 14 dage siden var vi på Grønttorvet i København for at se, hvad der var af spændende ting og for at købe materialer med hjem. De første ting købte vi hjem allerede i januar, da vi var på en julemesse i Norge, fortalte Flemming Munch.

Ejeren glæder sig over det gode besøg på et tidspunkt, hvor der er ved at være stille i planteskolen.

– Vi har flere strenge at spille på, og julen er også højsæson for os og primært for vores binderiafdeling. Vi har både pladsen til det, og vi har folkene til det, sagde Flemming Munch.